Quantcast
Radio1_v_zivo


POZOR! Če NE seksata VSAK DAN, potem nujno preberita TOLE
Ljubezen & seks | 26. 2. 2018 9:48
Najmanj 9 razlogov je, zakaj preprosto morata danes skočiti med rjuhe! :)
Ključne besede:     spolnost    seks    odnosi    bolezen    zdravje    počutje
In kaj bosta vidva počela zvečer? :)

Seks krepi razmerje, zagotovo pa sta tudi že večkrat slišala za vse blagodejne učinke, ki jih ima intimni odnos na telo in teh ni malo. Pa sta vedela tudi, da lahko z rednimi spolnimi odnosi celo pozdravita določene bolezni, izboljšata fizično zdravje ter na splošno svoje počutje? Zadnje študije so pokazale, da seks zmanjšuje možnost srčnega infarkta, preprečuje razvoj kardiovaskularnih bolezni, blagodejno vpliva na stres, prinaša boljši spanec, odličen pa je tudi pri boju proti raku. Strokovnjaki tako izpostavljajo več bolezni in težav, na katere ima seks pozitiven učinek in jih lahko omili ali celo pozdravi. Tukaj je vsaj 9 razlogov, zakaj zvečer raje ugasnita TV in brž med rjuhe!

 

 

1. PROTI BOLEČINAM

Med seksom se v telesih partnerje izloča hormon endorfin, ki velja za naravni analgetik in pomaga pri glavobolu. Endorfini so zaviralci bolečin, ki delujejo takoj in so brez stranskih učinkov. 2. ŠČITI SRCE

Študije so pokazale, da imajo tisti pari, ki se posteljnim užitkom prepustijo več kot 2x na teden, 45% manj možnosti za srčna obolenja, kot tisti, ki seksajo denimo enkrat mesečno.

 

 3. POMAGA PROTI STRESU

 

Številne raziskave so pokazale, da oba tako moški kot ženske mnogo bolje prenašajo stresne situacije po noči, ko sta se prepustila posteljnim užitkom.  Seks v telesu znižuje količino stresnega hormona kortizola, obenem pa povečuje količino hormonov sreče.4. PROTI NESPEČNOSTI

 

Francoski nacionalni inštituta za zdravje n medicinske raziskave je v svoji študiji raziskoval vpliv spolnega odnosa na spanec in prišel do ugotovitve, da zaradi utrujenosti po spolnem aktu in številnih hormonov, ki se izločajo po njem, zmanjšuje možnost za nespečnost in mnogo bolje spimo.

 

 5. PREHLAD IN GRIPA

Seks stimulira proizvodnjo antigena imunoglobina, ki brani organizem pred infekcijo ter blagodejno vpliva na imunski sistem. Krepi odpornost in pomaga organizmu pri boju proti virusom in obolenjem, kot sta gripa in prehlad. Seks je tako dobra preventiva, uporabimo pa ga lahko tudi kot kurativo, saj vpliva na to, da hitreje prebolimo morebitno virusno okužbo. 

6. RAK PROSTATE in RAK DOJK

Študija na Univerzi v Montrealu je pokazala, da seks pomaga tudi pri borbi proti raku prostate. Moški, ki redno seksajo naj bi imeli za 28% manj možnosti, da se jim razvije ta bolezen. Pri intimni masaži ženskih prsi se proizvaja hormon oksitocin, ki pa preprečuje nastanek raka dojk.7. SPROŠČA MIŠICE

Najboljši način, da sprostiš mišice po naporni vadbi v fitnesu, je intimna masaža, ki lahko zelo hitro preraste v vročspolni odnos, ki vpliva na relaksacijo sklepov in mišic.

 

 

8. POMOČ PRI HUJŠANJU

 

Najbolj zabavna in brezplačna telovadb, saj z nekaj več angažiranosti in akcije predstavlja odličen način za kurjenje kalorij in tistih nadležnih nekaj kilogramčkov viška. Raziskava univerze v Montrealu je pokazala, da med 30-minutnim seksom moški porabijo do 150, ženske pa do 87 kalorij.

 

9. ZA MLAJŠI VIDEZ

 

Seks tudi pomlajuje. Izsledki študije na univerzi v Edinburg kažejo, da so pari, ki seksajo vsaj 4-6x na teden, videti tudi do 10 let mlajši od tistih, ki seksajo manj. Seks namreč v telesu povečuje količino adrenalina in dopamina, zaradi teh pa polt preprosto blesti in je obraz tako videti bolj spočit, svež in posledično mlajši.

 

In kaj bosta vidva počela danes zvečer? :)

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del