Quantcast
Radio1_v_zivo


ŠEST resnic o RAZMERJIH, ki jih ljudje le stežka priznamo!
Ljubezen in odnosi | 16. 2. 2018 3:53
Si vedel, da je v vsaki vezi nekdo, ki bolj ljubi?
Ključne besede:     resnica    razmerja    moški    ženske    par    težave    realnost    odnosi
Kaj pa ti, priznaš te resnice?

Ljudje v razmerjih običajno odraščajo skupaj in oblikujejo eden drugega, a v večini razmerij je en partner, ki je bolj zaljubljen in naklonjen drugemu. Izbrskali smo še več popolnoma resničnih dejstev o razmerjih, ki jih ljudje nikakor nočemo priznati in si pred tem stalno zatiskamo oči.


1. V NOVEM RAZMERJU SE SPREMENI NAČIN OBNAŠANJA

Na začetku novega razmerja se ljudje spremenimo. To se pokaže tudi v obnašanju, ki je drugačno, kot je bilo prej. Če je človek prej gledal na vsako stvar lepo in z optimizmom, se sedaj trudi biti s to novo osebo bolj previden. Prav tako pa mu na nek način poskuša bolj ustreči, za razliko od obnašanja v preteklem razmerju, ko mu je bilo na koncu verjetno že vseeno in je uveljavljal svojo voljo. Če si imel v zadnjem razmerju stanovanje neurejeno in ti čistoča ni bila tako pomembna, potem je zelo verjetno, da se bo to spremenilo pri novem partnerju.

 

2. V VSAKEM RAZMERJU JE EN GLAVEN

On sprejema najbolj pomembne odločitve, ona stalno kontrolira, on je precej ljubosumen in tako naprej. Čeprav bi morala biti v razmerju oba partnerja enakovredna, obstaja, po raziskavah sodeč precej partnerjev, ki so mnenja, da je njihova boljša polovica tista, ki drži vse niti v rokah in je v razmerju šef.

3. PRIJATELJSTVO Z BIVŠIM PARTNERJEM LE REDKO USPE

V filmih se zdi tako enostavno prijateljevati z nekom, s katerim si se ravnokar razšel. A v resničnem življenju je to malo težje in le redko uspe. Ni to ista stvar, biti prijatelj z nekom, s komur ne deliš seksualnih strasti in z nekom, s katerim sta nekoč preživela nore, vroče noči. Stalno se s to bivšo polovico tudi spominjata, kaj vse je bilo, kaj bi lahko bilo in to bi rušilo vajin prijateljski odnos.

 

4. ON/A JE SAMO PRIJATELJ

Da nekoga označiš kot »samo prijatelja« je zelo slabo. Ker ljudje tistih, ki so res samo prijatelji nikoli ne označijo s to besedno zvezo, ampak rečemo, da je nekdo naš prijatelj. To, da nekoga označiš kot z besedo »samo«, lahko pomeni, da te ta oseba nekako privlačiti, a si tega ne želiš priznati. Če je nekaj jasno, potem ne potrebuješ tega še dodatno poudarjati.5. VEDNO JE V ZVEZI NEKDO, KI BOLJŠO POLOVICO LJUBI BOLJ MOČNO

Mogoče se sliši nekoliko grobo, apopolnoma drži. V vsaki zvezi je nekdo, ki ljubi bolj, kot drugi. Tisti, manj zaljubljen to zlahka prenaša in mu je kar nekoliko vseeno, a težko je za tistega, ki je bolj zaljubljen. Vedno je namreč v razmerju ta, ki se trudi, da bi se imela čim bolj lepo. 

6. LJUBEZEN SE SPLAČA

Ljubezenski odnosi prinesejo mnogo lepega in seveda tudi ogromno nejevolje. Vsi tisti, ki so pravo ljubezen enkrat že preizkusili so potrdili, da se izplača. Tudi manj lepši trenutki v razmerju so pomembni, saj tako par skupaj reši težave in postane še močnejši, kot je bil prej.

 

 

Se strinjaš z napisanim? Označi svojo boljšo polovico!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del