Radio1_v_zivo


Slavnostni podpis Menjalne pogodbe v javno korist
| 13. 2. 2018 14:42
Država lastnik vseh zemljišč na območju mariborske vojašnice
Ključne besede:     Maribor    menjava    vojašnica
 Vrednost menjalne pogodbe znaša nekaj več kot 3,1 milijona evrov.
Vrednost menjalne pogodbe znaša nekaj več kot 3,1 milijona evrov.

Ministrica za obrambo Andreja Katič je danes v Mariboru podpisala pogodbo o menjavi zemljišč med državo in občino, s katero je država postala lastnik vseh zemljišč znotraj Vojašnice generala Maistra. Občina je v zameno pridobila zemljišča na območju načrtovane zahodne obvoznice in pod Pohorjem.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo, da so po 27 letih, odkar vojska uporablja ta zemljišča, uspeli urediti zadeve. "Ko bo zemljiškoknjižno stanje urejeno, bomo lahko, glede na to, da je obrambnemu resorju namenjenih več sredstev, začeli vlagati v infrastrukturo tukaj," je napovedala.

Vrednost menjalne pogodbe znaša nekaj več kot 3,1 milijona evrov. "Veseli me, da smo po vseh letih to zgodbo zaključili. Naše sodelovanje z vojsko v Mariboru je odlično, mesto pa je ponosni gostitelj velikega dela Slovenske vojske v državi," je povedal župan Fištravec.

Občina je med drugim pridobila zemljišča nekdanjega vojaškega poligona pod Pohorjem, ki jih bodo po besedah Fištravca namenili za razvoj turističnih in rekreacijskih dejavnosti. Prav tako je prišla do dela zemljišč, potrebnih za izgradnjo obvoznice.