Radio1_v_zivo


Pustovanja na Ptuju na vrhuncu
| 9. 2. 2018 12:42
V soboto Mestni pustni korzo, v nedeljo velika povorka
Ključne besede:     Ptuj    Maškare    kurenti
 Povorka našemljenih meščanov ima svoje začetke že v letu 1873 .
Povorka našemljenih meščanov ima svoje začetke že v letu 1873 .

Podaljšani konec tedna bo v znamenju številnih povork in zabav na Ptuju in v okolici. Po besedah Lovra Centriha, vodja odnosov z javnostmi Kurentovanja, so precej zadovoljni z obiskom prikazov avtohtonih pustnih likov in animacij za otroke, ki so se odvijali vsako popoldne.

Vrhunec pa bo prav gotovo ta vikend in že nocoj. 

Petkova nočna povorka na karnevalsko osvetljene in okrašene mestne ulice Ptuja privabi številne skrivnostne like. V zavetju teme se na ulice podajo demonske podobe, ki spreletavajo srh po telesih gledalcev. Mimo nas bodo tako hodili hudiči in parklji, plazili zombiji in drugi gospodje noči, ki bodo uprizarjali boj med svetlobo in temo. Sledi koncert skupine Infected.

Trasa povorke: Krempljeva ulica – Mestni trg ob 18.uri. 

V soboto se pridružite meščanom na pustnem korzu. 

Povorka našemljenih meščanov ima svoje začetke že v letu 1873 in predstavlja živi dokaz, kako globoko je pustovanje zakoreninjeno v življenje mesta Ptuj. Postanite del te tradicije meščanskega pustovanja in se z nami našemljeni sprehodite po ptujskih ulicah. Nastopila bodo poulična gledališča in skupina Zebra band.

Trasa povorke: Vrazov trg – Slovenski trg – Mestni trg


V nedeljo pa še povorka ob 13. uri . 

Vrhunec Kurentovanja, ko ptujske ulice in trge v karnevalski povorki preplavi tisočglava množica pustnih mask in tradicionalnih likov. Za prav posebno vzdušje poskrbijo izvirne karnevalske skupine in mnogi satirični liki. Pred in po povorki bo zabava s skupino Aplavz na Mestnem trgu.

Potek povorke: Potrčeva cesta (oder Potrčeva: slovensko, nemško) – mestna tržnica (oder tržnica: slovensko, angleško) – Mestni trg (glavni oder: slovensko, angleško, nemško) – Minoritski trg (oder Minoriti: slovensko, italijansko).