Radio1_v_zivo


Zanimivo | 7. 2. 2018 15:31
TE ŠTIRI LASTNOSTI otrok vedno podeduje po OČETU!
Kaj pa ti, je res očka kriv za katero od teh tvojih lastnosti?
Ključne besede:     zanimivost    očetje    matere    starši    otrok    dedovanje    lastnosti
Nekatere stvari so, ki jih otrok definitivno pobere SAMO od očeta!

Lep po mami, pameten … isto po mami? Ne, ni nujno. Zaradi te stvari se pari med seboj pogosto pregovarjajo. Bolj za zabavo, kot pa zares. A obstajajo štiri stvari, za katere pa je, po mnenju strokovnjakov, vedno zaslužen oče otroka.

 

SPOL

V trenutku, ko spermij oplodi jajčece, je znan spol otroka. In za spol je odgovoren izključno spermij, saj ima jajčna stena samo dva X kromosoma, medtem pa ima spermij en X in en Y kromosom. Spol dojenčka je tako odvisen od tega, ali bo jajčece oplodil X ali Y kromosom. Če je X, potem bo deklica, če pa je Y, pa bo dete moškega spola.

 

REFLEKS KIHANJA s POMOČJO SVETLOBE

Če kihneš vedno, ko pogledaš v sonce, potem si to najverjetneje podedoval/a od svojega očeta. Sindrom kihanja je fenomen, pri katerem ljudje kihnejo takoj, ko jih preseneti nenadna, močna svetloba.

 


PRSTNI ODTISI

Čeprav naj bi bili prstni odtisi nekaj, kar je edinstveno in nima nihče takšnih, kot jih imaš ti, je znano, da imajo vsi otroci prstne odtise bolj podoben očetu, kot pa mami.
BARVNA SLEPOTA

To je redek pojav, pri katerem oseba ne razpozna barve popolnoma jasno, prepozna samo kontraste, torej črno-belo. A tu gre za težavo, ko oseba ne razloči redeče in zelene. Kar 5 % svetovnega prebivalstva ima ta sindrom, v večini moški, ki ga potem prenesejo tudi na svoje potomce.


 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila