Quantcast
Radio1_v_zivo


Svetniki razveljavili razpis za tržnico
| 6. 2. 2018 10:12
Občina išče izvajalca gradbenih del za skoraj pet milijonov evrov
Ključne besede:     Ptuj    tržnica    svetniki
 Ptujski svetniki so  s prepričljivo večino razveljavili nedavno objavljen razpis.
Ptujski svetniki so s prepričljivo večino razveljavili nedavno objavljen razpis.

Na včerajšnji 5. izredni seji mestnega sveta Mestne občine Ptuj so mestni svetniki sprejeli vse predlagane sklepe. Med drugim tudi sklep, vezan na javni razpis za ureditev mestne tržnice.

Ptujski svetniki so danes s prepričljivo večino razveljavili nedavno objavljen razpis, s katerim mestna občina išče izvajalca gradbenih del za skoraj pet milijonov evrov vreden, evropsko sofinanciran projekt prenove mestne tržnice. Županu Miranu Senčarju so naložili pripravo novega, a ta sklepa ne namerava upoštevati, saj je po njegovem nezakonit.

Kar nekaj mestnih svetnikov je že na januarski redni seji opozorilo na po njihovem dvomljivo pripravljen razpis, ki naj bi zaradi nekaterih razpisnih pogojev onemogočal sodelovanje domačim podjetjem na njem ter naj bi bil po mnenju nekaterih prirejen za katerega od večjih gradbincev.

Že takrat so nekateri svetniki zahtevali ponovitev razpisa ter imenovanje komisije, v kateri bi bili tudi člani mestnega sveta. Ker odziva s strani župana ni bilo, so izredno sejo na to temo zahtevali sami s prvopodpisanim svetnikom SDS Rajkom Fajtom na čelu.

Čeprav je bil Senčar na današnji seji "oborožen" tako s predstavniki mestne uprave in stroke ter odvetnikom Andrejem Turkom, ki je sodeloval pri pripravi projektne dokumentacije, mu je na koncu uspelo prepričati vsega pet svojih svetnikov, medtem ko jih je 15 glasovalo za predlagane sklepe.

Njegov predhodnik na županskem mestu in vodja druge največje svetniške skupine Štefan Čelan je dejal, da je za pripravo novega razpisa potreben le teden dni modrosti v mestni hiši, zato ne vidi razloga, da z naložbo ne bi mogli nadaljevati.

"A pod nekoliko drugačnimi razpisnimi pogoji, ki bodo vsaj približno obljubljali tisto, kar je ta oblast obljubljala, preden je dobila mandat za vodenje mesta. Razpis se mora pripraviti na način, da bo naše regionalno in lokalno gospodarstvo pri izvedbi lahko sodelovalo," meni Čelan, ki je sicer prepričan, da bi mestno tržnico lahko prenovili v javno-zasebnem partnerstvu, prepotreben evropski denar pa bi šel za druge projekte, kjer zasebnega interesa ni.