Naziv Naj picopek tokrat romal v Pomurje
05. 02. 2018 ob 12:38
Martin Žökš se je tako uvrstil na Svetovno prvenstvo v peki pizz
Ključne besede: pizza, picopek, kuhar, Neapelj, Martin Žökš
Sekcija picopekov Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije je pripravila že 6. Mednarodno prvenstvo Slovenije v izdelavi pizze. Prijavili so se lahko vsi picopeki in kuharji, kateri so lahko tekmovali kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine. Pripraviti so morali dve pizzi, eno Margherito in drugo po lastni kreaciji. Štiričlanska komisija je pri tem ocenjevala pripravo, izvedbo, peko, čas, okus in videz kot tudi predstavitev pizze. Naziv Naj picopek Slovenije pa je osvojil Martin Žökš iz picerije pri Cimeštru iz Kovačevcev na Goričkem. Martin se je tako uvrstil na Svetovno prvenstvo v peki pizz, ki bo potekalo v Neaplju.