Quantcast
Radio1_v_zivo


V Kranju huda nesreča: tovornjak z mostu
| 1. 2. 2018 9:26
Nesreča na kranjski obvoznici
Ključne besede:     Kranj    nesreča    gasilci    GARS KRanj    most    tovornjak
Foto: GARS Kranj

Prometna nesreča dveh tovornih vozil se je zgodila ob 8:43 na kranjski obvoznici mimo Savskega otoka. Eno vozilo je padlo z mostu. Dve osebi sta lažje poškodovani.
Cesta na odseku Savski otok - Zlato Polje, pri nakupovalnem centru, na mostu čez Savo, je trenutno zaprta, poroča GARS Kranj.

S PU Kranj so sporočili:
Voznika sta vozila vsak v svoji smeri (eden  proti Savskemu otoku, drugi proti Kranju) in sta trčila v ovinku. Po trčenju  je  vozilo,  ki  je  peljalo po obvoznici navzdol, preko varovalne ograje  zgrmelo na desno stran parkirišča pod nadvozom, drugo vozilo, ki je prevažalo  hlodovino  in  ga  je  voznik  vozil po obvoznici navzgor, pa je obstalo  na  pločniku  za  pešce  ob  skrajnem  desnem robu nadvoza. V času nesreče  je padal dež, cesta je bila mokra in spolzka, okoliščine pa kažejo na neprilagojeno hitrost voznika, ki je vozil po obvoznici navzdol. Voznika sta po prvih podatkih utrpela lahke telesne poškodbe.
Pristojne  službe  so  prazen  prostor  na  nadvozu,  kjer  je bila prebita varovalna ograja, začasno zavarovale s pokončnimi tablami in trakom.

Odziv Mestne občine Kranj na današnjo prometno nesrečo na obvoznici Zlato polje

 

Ker ne gre za prvo tovrstno prometno nesrečo na državni cesti, je Mestna občina Kranj že leta 2016 na Ministrstvo za infrastrukturo naslovila zahtevo po obnovi mostu in cestišča te državne ceste na način, da ta odsek ne bo več predstavljal nevarnosti za udeležence v prometu. Kot je pojasnil župan Boštjan Trilar, je Ministrstvo za infrastrukturo prošnji prisluhnilo ter obnovo obvoznice Zlato polje uvrstilo v proračun letošnjega leta. Pogodbo z izvajalcem del je ministrstvo podpisalo 20. oktobra 2017. Kot so nam sporočili z ministrstva, trenutno poteka pridobitev in sklenitev vseh služnostih pogodb. Rok za izvedbo investicije, vredno 1.000.039 evrov, je eno leto po uvedbi izvajalca v delo. Izvajalec del je MarkoMark Nival - Nival Group, d. o. o.  

Na Mestni občini Kranj tako upajo, da gre za zadnjo tovrstno nesrečo. Voznike težkih tovornih vozil pa pozivajo, da vožnjo prilagodi glede na razmere na cesti.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del