Quantcast
Radio1_v_zivo


Na dopust v zidanico
| 22. 6. 2010 13:21
Turizem v zidanicah bo vseslovenski turistični projekt
Ključne besede:     turizem    zidanica    posavje
cesnovar
Franc Češnovar in Lea-Marija Colarič-Jakše

Franc Češnovar, direktor Centra za podjetništvo in turizem Krško
PRENESI DATOTEKO
o projektu

Center za podjetništvo in turizem Krško skupaj s partnerjem Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica razvija nov, inovativen, atraktiven in unikaten turistični proizvod Turizem v zidanicah. Že na samem začetku je podporo temu projektu izkazalo tudi Ministrstvo za gospodarstvo, direktorat za turizem in Slovenska turistična organizacija. Pri snovanju proizvoda je bilo vzpostavljeno sodelovanje s podobno iniciativo na območju Dolenjske in Bele krajine, kjer tudi nastaja ta proizvod, je povedal direktor Centra za podjetništvo in turizem Krško Franc Češnovar.

Projekt so podprle tudi občine Krško, Sevnica in Kostanjevica na Krki, brežiška občina se na to pripravlja. Kljub vsemu je k projektu pristopilo okrog 70 ponudnikov iz vseh posavskih občin, tudi iz brežiške. Osnovni program je bivanje v zidanici in aktivno preživljanje protega časa gostov. Zato je bila prva faza izgradnja infrastrukture, druga faza pa promocija in trženje. Vzpostavljena je že spletna stran in sklenjen dogovor z banko. Vse to bo omogočalo, da bodo tisti, ki bi želeli svoj dopust preživeti nastanjeni v zidanici, namestitev lahko rezerveli in plačali preko spleta. Na sprejem prvih gostov bo letošnje poletje pripravljenih pet zidanic.

Ker gre za celovito turistično ponudbo, se o možnostih povezovanja pogovarjajo tudi s tremi termalnimi kopališči na območju Posavja, Dolenjske in Kozjanskega. Prav tako pa dajejo poudarek "zelenemu" turizmu, kar je nov izziv in nova priložnost, je povedala mag. Lea-Marija Colarič-Jakše. Zato lastnike zidanic v posebnih delavnicah izobražujejo tudi za tovrstno ponudbo, ki je vse bolj iskana.

Projekt je ocenjen na 92 tisoč evrov, z razpisov programa LEADER pa upajo na 32 tisič evrov nepovratnega denarja. V tretji fazi namreč predvidevajo širitev v druge predele Slovenije, kjer so vinorodna območja, in sčasoma bi postal turizem v zidanicah vseslovenki projekt, ki naj bi ga podprla tudi Slovenska turistična organizacija.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del