Radio1_v_zivo


Ljudje so stali v vrstah in se BORILI za posvojitev tega PSA! Ko boš videl zakaj, boš ostrmel!
Srčkano (cute) | 29. 1. 2018 14:11
Bi ti želel imeti takšnega psa?
Ključne besede:     pes    ulični pes    posvojitev    nemški ovčar    hiba    bolezen    poseben    kuža    živali    srčkano    simpatično
Tega psa so našli na ulici in potem so ga želeli posvojiti številni!

To je Quasimodo, pes pasme nemški ovčar, ki je na spletu stopil srca mnogih ljudi. Ti so čakali ure in ure, potem ko so vložili prošnjo za posvojitev, za katero oglas je bil v časopisu. In kaj je na tem psu tako posebnega, da si ga je želelo toliko ljudi?


Ta nemški ovčar je eden od samo 14-ih psov na svetu, ki imajo sindrom »kratke hrbtenice«. In kar je ljudi še prepričalo je to, da ima pes veliko drugih zanimivih stvari za početi na tem svetu, kot pa da bi se sekiral zaradi svojega stanja.


V videu lahko vidiš, da tudi Quasimodo, tako kot vsak normalen pes prosi za hrano.

 
Psa so odkrili na ulicah in ga odpeljali v zavetišče. Lastniki zavetišča so prepričani, da je celotno življenje preživel na ulicah in v kanalizaciji, prav to naj bi povzročilo njegovo hibo. Veterinarji so nato potrdili, da gre za sindrom kratke hrbtenice.
 


Na obisk je prišel še eden od 14-ih psov z isto boleznijo!

 
Nato so objavili oglas, da iščejo novega lastnika, ki bi posvojil posebnega psička. Hvala bogu so se takoj odzvali dobri ljudje, ki pa so s postavili kar v vrsto in upali, da bodo prav oni izbrani za to, da dobijo lastništvo na posebnim psičkom.

 


Lastništvo je seveda dobila samo ena družina in po besedah nove lastnice je Quasimodo povsem normalen pes. Manjka mu nekaj hrbteničnih vretenc, česar pa se ne da popraviti z operacijo. »Ima sicer nekaj malih težav z zdravjem, sicer pa je povsem navaden, očarljiv pes«.
Sedaj, ko je v varnih rokah, se njegovo življenje dokumentira tudi na Facebooku, ljudje pa mu kupujejo igrače in celo prepričujejo lastnico, da ga jim proda.