Quantcast
Radio1_v_zivo


Ptujska tržnica še buri duhove
| 25. 1. 2018 12:23
Kdo izključuje ptujska podjetja
Ključne besede:     Ptuj    tržnica    gradnja
 Ptujski svetniki so izpostavili nenavadne razpisne pogoje za izvajalca del.
Ptujski svetniki so izpostavili nenavadne razpisne pogoje za izvajalca del.

Ptujski svetniki so izpostavili nenavadne razpisne pogoje za izvajalca del na mestni tržnici, ki izključujejo ptujska podjetja.
Svetniška skupina SDS je na ponedeljkovi seji mestnega sveta na vodstvo ptujske občine naslovila kar nekaj vprašanj v zvezi s preteklim in aktualnim dogajanjem pri projektu prenove mestne tržnice. Županu in občinski upravi med drugim očitajo neracionalno trošenje proračunskih sredstev, saj naj bi nenapovedano bliskovito akcijo podiranja starih dreves na tržnici plačali iz občinskega proračuna, namesto da bi bila odstranitev dreves zajeta v skupno 4,8 milijona evra vrednem projektu obnove tržnice, ki ga bo sofinanciral evropski mehanizem celostnih teritorialni naložb. To sedaj ne bo mogoče, saj so drevesa podrli celo pred objavljenim razpisom za izbiro izvajalca del pri obnovi tržnice. V SDS pa imajo pomisleke tudi o samem razpisu.
Glede na odmevnost projekta obnove tržnice pa zahtevajo tudi, da na občini za pregled prispelih ponudb in izbiro izvajalca imenujejo strokovno komisijo, v kateri bodo sodelovali tudi trije člani mestnega sveta iz treh največjih svetniških skupin. Podobno kot pri preurejanju starega pokopališča v spominski park.