Quantcast
Radio1_v_zivo


V sredo bo stavka javnega sektorja
| 23. 1. 2018 14:50
Kako bo delo v sredo potekalo v celjskih javnih ustanovah?
Ključne besede:     Stavka    javne ustanove    Splošna bolnišnica Celje    vrtci    CSD
Splošna bolnišnica Celje
Stavkali bodo tudi v celjski bolnišnici, vendar bodo kljub stavki poskrbeli za vse nujne primere.

Stavkali bodo tudi v javnih ustanovah v Celju. V Splošni bolnišnici Celje bo kljub stavki delo potekalo nemoteno na vseh urgentnih deloviščih, prav tako bodo nemoteno obravnavani vsi pacienti, starejši od 65. let in mlajši od 18. let, vsi pacienti z rakavimi in infekcijskimi obolenji ter nosečnice. Zaradi prekinitve dela med 12. in 13. uro za nenujne laboratorijske storitve, bo prišlo do zamika pri izdajanju izvidov za opravljene laboratorijske storitve. Na področju specialistične ambulantne obravnave so odpovedali nekaj nenujnih radioloških storitev. Vse paciente, ki v sredo ne bodo obravnavani, so z odpovedjo termina seznanili. Odpovedane preiskave bodo opravili v četrtek popoldne, za tiste, ki v četrtek ne bodo mogli priti, pa 1. februarja.

V operacijski dvoranah bodo radiološke preiskave zagotovljene za nujne primere in za operacije pri pacientih zakonsko določenih skupinah pacientov.

Pacienti, ki preko pošte ali telefona niso dobili odpovedi termina obravnave, bodo lahko v sredo zdravstveno storitev v bolnišnici nemoteno opravili.


Upravna enota Celje bo v sredo normalno odprta, vendar pa bodo uslužbenci opravljali le nujne naloge, ki bi lahko zaradi rokov ogrozile pravice državljanov.Celjske lekarne bodo med 10. in 13. uro zaprte. V tem času bodo odprte le dežurne lekarne in sicer Lekarna Center v Celju in dežurni lekarni v Rogaški Slatini in Slovenskih Konjicah. V teh lekarnah bodo izdajali le zdravila, predpisana na recept, in nujna zdravila.Na Centru za socialno delo Celje bodo opravljali le nujne zadeve, prošenj za različne socialne  pomoči in ostalih vlog pa ne bodo sprejemali osebno, ampak le po pošti ali preko mailov.

 

Vsi trije celjski javni vrtci, Vrtec Anice Černejeve, Vrtec Tončke Čečeve in Vrtec Zarja bodo v sredo odprti, za vse otroke bo normalno poskrbljeno, ne bodo pa izvajali dodatnih pedagoških dejavnosti.V Zdravstvenem domu Celje bo delo potekalo normalno, izjema bo le laboratorij, kjer bodo izvajali samo nujne preiskave in nujne odvzeme krvi ter urina. Ostale nenujne preiskave krvi bodo opravili v prihodnjih dneh.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del