Quantcast
Radio1_v_zivo


PREDSTAVLJAMO ti ŠEST neverjetnih trikov, s katerimi boš za POLOVICO zmanjšal stroške položnic in računov!
Nasveti in triki | 26. 1. 2018 4:13
Skušaj jih upoštevati in povej, če deluje!
Ključne besede:     trik    nasvet    varčevanje    privarčuj    položnice    računi    nakupi
S temi triki lahko poskrbiš, da boš vsak mesec plačeval manjše zneske na položnicah!

Si se tudi ti že kdaj vprašal, kako bi ti le lahko uspelo privarčevati nekaj denarja? Položnice prihajajo vsak mesec znova in plačati jih moraš, pa čeprav ti je še tako škoda dajati denar zato. No, v nadaljevanju ti razkrivamo ŠEST trikov, in če jih boš skušal upoštevati, potem lahko prihraniš precej. Najbolj pomembno pa je seveda to, da NE kupuj stvari, ki jih ne potrebuješ!

1. PRENEHAJ JESTI

To ne pomeni, da sploh ne smeš več jesti. To pomeni, da jej bolj hranilne jedi in manj le teh. Baje, da pomarančni sok zadosti vse potrebe po vitaminu C. Jej le tisto, kar je nujno in ne zapravljaj več za stvari, ki niso potrebne. Tako boš zmanjšal tudi kilograme, ne samo račun na blagajni.

 

 

2. TELEVIZIJSKE PROGRAME in INTERNETNE STORITVE ODPOVEJ

Tiste, ki jih ne uporabljaš, seveda. Marsikdo namreč plačuje naročnino za stvari, ki jih sploh ne potrebuje. Recimo tako: Ogromno je takih ljudi, ki imajo doma več kot 100 programov, od tega pa jih gleda le nekaj. Ali pa zakupljene količine pri telefonskih storitvah: Zakaj bi plačeval 10 GB prenosa podatkov, če pa porabiš samo enega ali največ dva?

 


3. PLASTENKO DRAGEGA PRAŠKA NAPOLNI PONOVNO

Če kupuješ drage šampone ali pa praške samo zato, da bi naredil dober vtis pri kolegih, potem upoštevaj ta trik: Napolni prazno embalažo dragega šampona ali praška z nekim cenejšim. Nihče ne bo niti posumil, da v embalaži ni bilo drag izdelek.
4. NE DRUŽI SE OB KAVICAH VEČKRAT KOT DVAKRAT NA MESEC

Ali pa se druži ob kavicah, vendar pri nekomu doma. Resno, zakaj bi zapravil 20 € ob kavi ali pa hamburgerju, pivu itd. samo zato, da lahko poslušaš prijatelja, ki ti govori o tem, kako ima njegova mama neke težave. Nobena hrana in pijača v gostilni tega ne bo izboljšala, zato je popolnoma vseeno, če o tem govorita pri nekomu doma.5. NE VOZI SE Z AVTOM, ČE TO NI NUJNO POTREBNO

Če imaš možnost, da se do trgovine ali do službe odpelješ s kolesom ali pa greš peš, zakaj potem tega ne bi storil? To se bo poznalo na tvoji postavi, v tvoji denarnici ter na splošno v okolju.
6. IZKLJUČI LUČI v HIŠI ali STANOVANJU

Kolikokrat se zgodi, da pustiš prižgane luči v hiši ali stanovanju? No, če boš nekoliko bolj pozoren in jih redno ugašal, potem zna biti znesek na položnici kar nekoliko manjši. Preveri!

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del