Quantcast
Radio1_v_zivo


Maribor je varno mesto
| 23. 1. 2018 9:43
Po seji varnostnega sosveta
Ključne besede:     Maribor    varno mesto    policija
 Splošna stopnja varnosti v celotni Sloveniji še vedno med najvišjimi v Evropi in v svetu.
Splošna stopnja varnosti v celotni Sloveniji še vedno med najvišjimi v Evropi in v svetu.

Na 8. seji sestal Varnostni sosvet Mestne občine Maribor, kjer je bilo predstavljeno poročilo o delu Varnostnega sosveta v letu 2017, prav tako pa je bil podan predlog o programu dela v letu 2018.

Varnostni sosvet je obravnaval tudi trenutno aktualno tematiko varnostnih pojavov v MO Maribor in pri tem ugotovil, da je trend  v MO Maribor ugoden, saj število kaznivih dejanj v zadnjih petih letih pada. Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je ob tem povedal, da ni bilo niti eno kaznivo dejanje zoper življenje in telo, ki se je zgodilo na območju MO Maribor, posledica organizirane kriminalitete, prav tako so vsa dotična kazniva dejanja preiskana. Maribor je varno mesto.

Splošna stopnja varnosti v celotni Sloveniji še vedno med najvišjimi v Evropi in v svetu.

Program dela Varnostnega sosveta temelji na načrtu dela Policijske uprave Maribor. Ta opredeljuje ključne točke, na katerih je poudarek delo Policije. Skladno s tem Varnostni sosvet sodeluje z več preventivnimi aktivnostmi, usklajeno pa je tudi sodelovanje Policije in Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor.

Varnostni sosvet je na svoji 8. seji sprejel program dela za leto 2018.

Tudi letos se bodo izvajala preventivna predavanja za dijake srednjih šol, izvedla pa se bodo tudi predavanja za subjekte, ki prirejajo javne prireditve z namenom osveščanja za večja varnostna tveganja, ki so jim izpostavljena večja zbiranja ljudi na javnih krajih, tudi v letu 2018 bo potekala Otroška varnostna olimpijada, kjer mariborska občina in policijska uprava sodelujeta pri izvedbi vzgojno preventivne prireditve za osveščanje mladih o vrednosti varnosti, prav tako pa bo ponovno organiziran že tradicionalni strokovni posvet Mladi in kriminal, ki je namenjen strokovnim sodelavcem, ki se ukvarjajo s problematiko mladine povezane s kriminalnimi dejanji.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del