Quantcast
Radio1_v_zivo


ŽENSKE ISKRENO: Ne samo SEKS, tudi TO je VARANJE!
Ljubezen in odnosi | 2. 2. 2018 5:35
Ženske na nezvestobo gledajo drugače kot moški
Ključne besede:     moški    ženske    nezvestoba    varanje
Na skrivaj tipkaš sporočila in skrivaš telefon?

Ko moški zaslišijo zaslišijo besedo varanje, najprej pomislijo na fizično nezvestobo, vendar pa je z ženskega vidika vse skupaj precej bolj zapleteno. Varanje je namreč marsikaj, kar bi se kakšnemu moškemu zdelo nedolžno. 1. Preživljanje časa z novo prijateljicoČe se začne moški redno dobivati s prijateljico, ki se je nenadoma pojavila v njegovem življenju, je to pogosto že tanek led. Do čustvene prevare namreč ni daleč. Ni treba, da z njo deli erotična ali romantična sporočila. Če se z njo zaupno pogovarja o osebnih zadevah, ki jih zamolči pred ženo ali partnerko, bo to vsaka razumela kot izdajo, nepoštenost in čustveno varanje.2. Pretirano masturbiranje ob porničihVečina žensk ne pričakuje, da moški ne bo nikoli več pogledal kakšnega okusnega erotičnega filma. Včasih to celo popestri dogajanje med rjuhami. Vsekakor pa pornografija prikazuje nerealen svet, poleg tega pa pretirano samozadovoljevanje ob ''filmih za odrasle'' poglablja čustven prepad med partnerjema. 3. Neustrezni stiki z bivšoNobena ženska ni navdušena, če njen partner še vedno ohranja stike z bivšo. Obstajajo meje, ki jih ne gre prestopiti. Če bivši še vedno nosiš najljubše čokoladke in ji puščaš sporočilca, ki jih razumeta samo vidva, so težave na vidiku. 4. Shranjevanje ''spotikljivih'' fotografij iz starih razmerijČe imaš še vedno gole fotke nekdanjih deklet in ob njih fantaziraš, si dvigaš samozavest, ali jih ponosno kažeš prijateljem, se to lahko vsekakor obravnava kot varanje. Ženske poleg tega skrbi, da se v postelji ne bodo tako izkazale, kot bivša, in takšni spomini gotovo niso nekaj, kar bi odobravale.5. ''Pozabiš'' si natakniti poročni prstan ali pa ne poveš, da imaš dekleSeveda se lahko zgodi, da si ga pozabil natakniti. Mogoče imaš celo vnet členek. Toda če se to dogaja redno, predvsem pa takrat, kadar nisi s partnerko in pohajkuješ po barih ali zabavah, je to za žensko zelo ponižujoče. Prstan je simbol zaveze in predanosti, če ga snameš, pa lahko okolici pošiljaš napačna sporočila. 

Podobno velja za primere, ko bi moral povedati, da si zaseden in te doma čaka dekle, pa tega zaradi različnih razlogov ne storiš. Zakaj bi zatajil svojo partnerko, če nimaš namena skočiti čez plot? 6. Intimna komunikacija prek sodobnih omrežij

Tehnološki napredek je omogočil tudi drugačno raven intimnosti med pošiljatelji. SMS sporočila, elektronska pošta, snapchat … imajo drugačne zakonitosti kot stari dobri telefonski klici, ki so bili veliko bolj javni. Ali pa flirtanje v družbi. Dajejo namreč povsem drugačen občutek zasebnosti in intimne povezanosti, zaradi česar vzbujajo tudi drugačna pričakovanja. Vse, kar bi tvojo partnerko iztirilo, zato spada v kategorijo varanja.

 

7. V kontaktu z več ženskami

 

Z njimi komuniciraš preko različnih omrežij za klepet, z njimi flirtaš in koketiraš. Ko ti zazvoni telefon in je zraven tvoje dekle, si izmisliš, da je nekdo iz službe ali pa tvoja mama. Prikrivaš, da ti je telefon zavibriral zato, ker ti je pisala neka simpatična deklina s Facebooka. Ženske takšne zadeve jemljejo za čustveno prevaro, saj slišijo pisk, slišijo telefon, ti pa se nikdar ne želiš oglasiti, kar v ženski glavi sproži en kup alarmov.