Radio1_v_zivo


V pravi LJUBEZNI je PET stopenj, a večini se zatakne pri številki TRI!
Ljubezen in odnosi | 18. 1. 2018 15:14
Najprej je seveda ljubezen, kako pa gre naprej?
Ključne besede:     ljubezen    stopnje    par    zveza    zaljubljenost
Na kateri stopnji sta pa vidva?

Starejši ljudje so nas vedno učili, da so v življenju tri stopnje ljubezni. Najprej je tu seveda ljubezen. Nato poroka in na koncu otrok. Pa veš, da to pravzaprav ni vse, vse bolj znano je, da je v življenju pravzaprav pet stopenj ljubezni. Ampak ugotovljeno je bilo tudi to, da samo en od petih parov dejanske doseže vseh teh pet stopenj. Mogoče je krivo to, da ljudje niti ne vemo, katere so te stopnje. Zato ti jih v nadaljevanju predstavljamo!

STOPNJA 1: Zaljubiti se

S to stopnjo je definitivno seznanjen vsak. Če želimo biti zaljubljeni se moramo seveda najprej zaljubiti. Tvoje srce podivja in v bližini druge osebe se počutiš tako živčnega, da bi najraje kar tekal sem in tja in podiral vse pred seboj. A tega seveda ne počneš. Zato, ker si zaljubljen in obožuješ preživljanje časa s to čudovito osebo.

 

STOPNJA 2: Postati par

To je stopnja, kjer dva postaneta eno. Skozi obdobje spoznavanja sta šla in sedaj sta v obdobju, kjer več ne flirtata ampak počasi začneta hoditi na resne zmenke in uživata kot osebe, ki se poznajo že celo življenje. To obdobje se imenuje tudi obdobje »medenih tednov«. Počutiš se, kot da si na samotnem otoku s svojo ljubeznijo in občutek je, kot da sta edina na tem svetu.
STOPNJA 3: Ko stvari postanejo resne!

V razmerju pride do trenutka, ko stvari niso več samo še lepe. Nihče seveda ne misli, da bo takšna ljubezen, kot je na začetku, trajala za vedno, kajne? Vsa tista navdušenost o tem, da si dejansko v razmerju bo počasi izginila in tudi ti začneš počasi spoznavati človeka poleg tega in spoznaš, da ima tudi on napake. Da kaka. In vse tiste črne pike, ki ti v prvi stopnji niso pomembne, počasi začnejo motiti.


 

STOPNJA 4: Samo-priznanje

Če prestaneš obdobje, ko se stvari začnejo nekoliko tresti in je tvoje razmerje na preizkušnji, vidva končno ugotovita, kdo sta kot človeka. In to je to, kjer se dejansko sprejmeta kot par. Hormoni se počasi ustavijo in tu ostaneš z osebo, takšno kot je. In potem še ugotoviš, da ta oseba pravzaprav ni tako slaba. Tako pride do konca začetka. Si mislil/a, da si par z osebo postal na drugi stopnji? Potem pomisli še enkrat. Šele stopnja štiri je dejansko stopnja, kjer vajino razmerje postane resnično.


 

STOPNJA 5: Sedaj kraljujeta svetu!

Šla sta v to in sedaj bosta zmagala. Vajino razmerje je postavljeno na trdna tla. V svet stopata kot močan par, združila sta moči in sedaj vaju nihče ne bo ustavil. Vsakega, ki vaju skuša ločiti bosta ustavila.  

 Tako, sedaj več, da je več stopenj ljubezni, kot samo tri. A veliko parov pride samo do tretje, potem pa se predajo, ko spoznajo človeka nekoliko bolje in tako razmerje počasi razpade. In ogromno je ljudi, ki tako prehajajo od razmerja do razmerja.