Radio1_v_zivo


| 16. 1. 2018 9:22
GOURMET CUP 2018 – kulinarični vrhunec zime z Ano Roš
Gourmet Cup 2018 ima vizijo postati najpomembnejši kulinarični dogodek v mednarodni regiji
Ključne besede:     Gourmet Cup    kulinarika    Ana Roš    Jezeršek    Krvavec    Ljubljanski grad
Letos prvič pod okriljem nove znamke Gourmet Ljubljana in v sodelovanju s Turizmom Ljubljana

Gourmet Cup, tradicionalni dogodek visoke kulinarike na Krvavcu, ki ga pripravlja podjetje Jezeršek gostinstvo, bo letos prvič pod okriljem nove znamke Gourmet Ljubljana in v sodelovanju s Turizmom Ljubljana ter deloma v Ljubljani. Dogodek, ki bo od 27. do 30. januarja, je bil doslej pisan mozaik kulinarike, zabave in smuke, letos pa bo bogatejši za strokovno-izobraževalne vsebine pod vodstvom Ane Roš. Gourmet Cup 2018 bo v štirih dneh gostil številne domače in mednarodne strokovnjake, govornike in kuharske virtuoze.

Otvoritveni dogodek letošnjega Gourmet Cupa bo sobotno kulinarično razvajanje v objemu zasneženih Kamniško-Savinjskih Alp z Večerjo na zajli in s top chefi Binetom Volčičem, Karimom Merdjadijem in Lukom Jezerškom. V znamenju kulinaričnih doživetij na snegu s top chefi iz Slovenije in tujine bo tudi nedelja, v ponedeljek pa se bo Gourmet Cup začasno preselil na Ljubljanski grad.
Na gradu bo strokovno-izobraževalna konferenca pod vodstvom najboljše kuharske mojstrice na svetu Ane Rošin s številnimi domačimi in tujimi gosti. Ti se bodo na konferenci dotaknili aktualnih tem s področja razvoja in trendov v kulinariki.
O viziji razvoja slovenske gastronomije in promocije turizma skozi kulinariko bodo spregovorile Ana Roš, Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, in Justyna Adamczyk, vodja mednarodnih projektov pri enem najuglednejših gastronomskih vodnikov na svetu Gault & Millau International, ki je pred kratkim napovedal vstop na slovenski trg, ter drugi zanimivi gostje.
Popoldanski del konference bo namenjen razpravi o problematiki izobraževanja in kadrovanja v gostinstvu. O njej bodo spregovorili Ana Roš, dr. Achim Schmitt, profesor strateškega menedžmenta in prodekan znamenite švicarske univerze Ecole Hotelier de Laussane (EHL), in Arturo Sims, direktor mednarodnega svetovalnega podjetja s področja gostinstva Vantage Hospitality Consultants iz Hong Konga.
Tretji dan bo sklenila doživljajska večerja na Ljubljanskem gradu. Za razvajanje brbončic bodo skrbeli Ana Roš, Luka Jezeršek in avstrijski top chef Philip Rachinger, vzhajajoča zvezda, ki osvaja svetovno kuharsko javnost.
Športno obarvan zadnji dan
Zadnji dan Gourmet Cupa (torek) bo znova na Krvavcu, sklenila pa ga bosta smučarska tekma za pokal Gourmet in zabava na snegu.

Po besedah Martina Jezerška, generalnega direktorja podjetja Jezeršek gostinstvo, ima Gourmet Cup 2018 »vizijo postati najpomembnejši kulinarični dogodek v mednarodni regiji.