Quantcast
Radio1_v_zivo


Razbili mrežo drogerašev
| 21. 6. 2010 17:51
Vodja Ljubljančan, preprodajalci iz Posavja
Ključne besede:     droga    prepodajalci    Ljubljančan    Posavje    policija
konoplja
Zasežene sadike konoplje

Robert Perc, PU Krško
PRENESI DATOTEKO
o izsledkih policije

Posavski policisti so v sodelovanju s policisti in kriminalisti drugih policijskih postaj več mesec spremljali aktivnosti skupine ljudi, za katero so sumili, da se ukvarja s preprodajo drog, nedovoljenimi snovmi v športu in sestavinami za izdelavo drog. Zdaj je akcija uspešno zaključena; ovadili so dvanajst osumljencev, enajst so jih pridržali. Opravili so devet hišnih preiskav, devet osumljenih so privedli na zaslišanje, za štiri je preiskovalni sodnik odredil pripor. Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško Robert Perc, se je izkazalo, da je bil na vrhu združbe Ljubljančan. Ta je imel dobro organizirano mrežo odjemalcev in prekupčevalcev, ki so pri njem kupovali drogo, nato pa jo v manjših količinah preprodajali odjemalcem na območju Ljubljane in Posavja. Stari so bili med 18 in 30 let.

V ulični preprodaji naj bi osumljeni prodajali heroin v količinah od 5 do 50 gramov. V Ljubljani naj bi se cena za en gram gibala med 14 do 16 evrov, na območju Posavja pa tudi po 40 ali več evrov za gram. Cena enkratnega odmerka – to je približno 0,3 grama - je bila 20 evrov.

Pri hišnih preiskavah so bile najdene manjše količine heroina in konoplje, zaseženi pribori za uživanje, natančne tehtnice, večje število mobilnih telefonov in SIM kartic, ki so bili uporabljeni pri komunikaciji pri izvrševanju kaznivih dejanj ter več kot 100 sadik konoplje.

Za očitana dejanja je predvidena zaporna kazen od enega do deset let zapora.

Večino osumljencev je policija v preteklosti že obravnavala za različna premoženjska kazniva dejanja. Nekateri med njimi so bili že večkrat tudi pravnomočno obsojeni.

Na meji zasegli heroin

V ponedeljek, 14. junija, pa so policisti na mejnem prehodu Obrežje na vstopu opravljali mejno kontrolo potnikov na avtobusu, ki je peljal v Koper. Pri dveh potnikih, starih 41 (moški) in 42 let (ženska), državljanih Makedonije, so odkrili več zavitkov z rjavo praškasto snovjo, v skupni bruto teži okoli 2,5 kg. S preliminarnim testom je bilo ugotovljeno, da snov reagira kot heroin. Oba so odvedli na zaslišanje, preiskovalni sodnik pa je odredil pripor.

Poleg tega so letos na meji odkrili tudi 1628 anaboličnih steoridov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del