Quantcast
Radio1_v_zivo


Par je imel poroko, kot je še nisi videl! Že po 18 urah se je zgodilo nekaj, kar te bo spravilo v jok
Žalostno | 7. 1. 2018 12:48
Ko je izvedela novico, kaj jo čaka ... je imela le eno željo - poroko
Ključne besede:     poroka    bolezen    presenečenje    šok    smrt    življenje    diagnoza
Heather je umrla 18 ur po poroki

Si predstavljaš, da si obsojen na smrt, a imaš kljub temu voljo, da se odločiš poročiti? To je storila američanka Heather Mosher, ki je zbrala še zadnje moči in dahnila usodni ''da''. S svojim izbrancem Davidom se je poročila v bolnišnici, in sicer kar na bolniški postelji.


David in Heather leta 2016, ko je bila še zdrava

Par se je spoznal na plesnem tečaju leta 2015, se takoj zaljubila ter postala par. Njuna ljubezen je bila močna in David se je že leto dni kasneje odločil, da jo zaprosi. 

Tistega usodnega dne, ko jo je želel zaprositi, pa je Heather pri zdravniku izvedela, da ima raka dojke. Kljub grozljivi novici, se je odločil, da ji natakne zaročni prstan in ji pokaže, da ji bo stal ob strani ne glede na to, kaj se zgodi. 

Pet dni kasneje pa je sledil nov šok.

Izvedela je, da je njen rak trojno negativen, kar je pomenilo, da je šlo za redko in agresivno bolezen, ki je tudi hitro napredovala. Septembra 2017 je izvedela, da se je rak razširil še v možgane in čez dva meseca je bila že priključena na aparate, ki so jo ohranjali pri življenju. 


Poročila sta se 22. decembra 2017, čez 18 ur pa je preminila

Heather je imela močno voljo in se je borila do konca. Sorodniki in tudi zdravniki so bili presenečeni nad tem, da je zdržala toliko časa, saj so ji konec življenja napovedali mnogo prej. 

Poročila se je na bolniški postelji, v krogu svojih najbližjih prijateljev in sorodnikov.


Heather s svojo mamo, ki ji je stala ob strani vse do konca

Kljub bolezni in zavedanju, da so ji štete ure, je imela gorečo željo, da se poroči. Zdravniki so paru svetovali, da to naredi teden dni prej, saj je možno, da ne bo dočakala načrtovanega datuma poroke, ki je bil 30. decembra.


Čeprav je šlo njeno življenje h koncu, je ohranila dobro voljo

In res je bilo tako - Heather je umrla le 18 ur po poroki v krogu svojih najbližjih članov.

Pokopali so jo na dan načrtovane poroke, se pravi dne 30. december, v  cerkvi, kjer naj bi se poročila. Ostala je vesela do konca in se ni vdala zlahka


Po koncu poroke, so jo preoblekli nazaj v bolniško haljo in sledilo je sladkanje s tortoHeather pred boleznijo 

''Znala se je boriti do konca in to je moja mantra s katero si bom pomagal, da se po njeni smrti znova poberem ter grem naprej!'' Je povedal David, ki je izgubil ljubezen svojega življenja.