Quantcast
Radio1_v_zivo


TO SO LASTNOSTI, ki jih imajo LEVIČARJI, DESNIČARJI pa NE!
Zanimivo | 4. 1. 2018 4:16
Za levičarje se zdi, da so že od nekdaj sami proti celemu svetu
Ključne besede:     levičarji    desničarji    lastnosti    odmaknjenost    izrinjenost    leva roka    pisanje    risanje    šola
Če pišeš z levo roko, potem se nekoliko razlikuješ od ostalih!

Večino uporabnih stvari na tem svetu so ustvarili desničarji in NE levičarji. V preteklosti je bilo v šolah celo tako, da so bili levičarji tepeni po rokah vsakič, ko so pisali z levo roko. Desničarji so bili obravnavani kot normalni in »pravilni«, medtem ko so bili levičarji kot neki ljudje z napako, nekdo, s katerim se ni pametno družiti. In kaj točno levičarja razlikuje od desničarja, razen tega, da je leva roka pri levičarju močnejša, kot desna?Mogoče prav zato levičarji manj pogosto verujejo v kakršnokoli vero. Nedavne študije so celo dokazale, da levičarji bolj pogosto verjamejo v duhove in v paranormalne aktivnosti. Dokazano je bilo tudi, da je ta pojav bolj pogost pri otrocih, katerih matere so bile med nosečnostjo pod stresom. Bolj pogosto so levičarji tudi dvojčki.


 

Za levičarje je bilo ugotovljeno, da so tudi slabši v šolskih nastopih in predstavitvah. Težave naj bi imeli pri izgovorjavi, branju in pisanju, prav tako pa se levičarji slabše obnesejo pri navezovanju družabnih odnosov. A medtem naj bi bili levičarji boljši v športu, predvsem v športih, kjer je tekma eden na enega (boks, tenis,…). Za levičarje je znano tudi, da naj bi bile ženske bolj nagnjene k rakavem obolenju dojk ter da imajo bolj pogosto probleme s spanjem.

A kljub vsem zanimivim dejstvom o levičarjih je na koncu tako, da to, s katero roko pišeš, rišeš, ješ in počneš vse glavne stvari v življenju, ne vpliva na tvojo kariero in na življenje.

OZNAČI PRIJATELJA LEVIČARJA!