Quantcast
Radio1_v_zivo


Je tudi TVOJ TELEFON kar naenkrat začel delati počasi?
Ramšak & Roškar | 27. 12. 2017 11:45
Tu lahko preveriš in ugotoviš, ZAKAJ!
Ključne besede:     Matjaž Lovše    od 13 do 16    iPhone    baterija    upočasnjenost    Apple    nasveti    pomoč
Tvoja baterija je mogoče povsem izrabljena! PREVERI!

Podjetje Apple se je odločilo za prav posebno potezo. Povsem namerno so upočasnili delovanje starejših pametnih telefonov, to pa menda zato, da bi upočasnili avtonomijo delovanja starejših pametnih telefonov iPhone. S staranjem in rednim polnjenem naj bi namreč baterije izgubljale na kapaciteti, zato se niso več možne kosati z energijsko zahtevnejšimi funkcijami, ki pa jih prinašajo nove posodobitve operacijskega sistema. Nižanje frekvence delovanja v procesorju namreč povzroči, da pri delovanju ne more priti do prekomerne porabe električne energije in s tem posledično okvare strojnih komponent. S tem komponente ostanejo zaščitene.

Vse skupaj je podjetje Apple uvedlo s pripravo operacijskega sistema iOS 10.2.1, predvsem pa to velja pri telefonih iPhone 6, iPhone 6S in iPhone SE.
Če te skrbi, da se je to upočasnjevanje zgodilo tudi pri tebi, potem lahko to sedaj na enostaven način preveriš. Potrebuješ le dve mobilni aplikaciji: eno, ki ti bo prikazala izrabljenost baterije in drugo, ki bo izmerila moč tvoje mobilne naprave.
Po našem mnenju je ena boljših aplikacij izrabljenosti baterije aplikacija Battery Life, ki jo lahko dobiš v spletni trgovini App Store, na povezavi http://bit.ly/Battery-Life-App-Store. Če aplikacija pokaže, da je tvoja baterija izrabljena, potem to pomeni, da je Apple zmanjšal zmogljivost baterije in da je čas, da jo zamenjaš (strošek: 100 €). Zmogljivost naprave pa lahko zmeriš tudi s pomočjo aplikacije Geekbench(http://bit.ly/Geekbench4-App-Store). Merjenje ti pokaže točke (pri mobilnem telefonu iPhone 6S bi moral zbrati ca. 2500 točk, iPhone 7 pa 3500 točk. Če je razlika 500 ali več točk, to pomeni, da je bil tvoj iPhone namerno upočasnjen in da je čas, da zamenjaš baterijo.VIR: https://www.racunalniske-novice.com/novice/mobilna-telefonija/dogodki-in-obvestila/kako-preveriti-ali-je-apple-upocasnil-vas-iphone.html?RSS03d9358405ad3d5c0dcd875ed0da1262 
 
 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del