Radio1_v_zivo


To so MOŠKI in ŽENSKE, ki se jih je bolje IZOGIBATI
Ljubezen in odnosi | 16. 12. 2017 3:21
Naslednjih tipov moških in žensk se je bolje izogniti v velikem loku, sicer tvegaš zlomljeno srce
Ključne besede:     odnosi    moški    ženske    ljubezen
Včasih je bolje odkorakati stran, kot pa trpeti v zvezi, kjer nisi srečen/a

Toliko kot je moških in žensk na svetu, toliko je tudi različnih tipov karakterjev. Nekateri so egoistični, drugi prijazni, spet tretji so pogumni samo preko družabnih omrežij, ko pa se srečata v živo, pa te ne upa niti pozdraviti. Sicer ni tako pomembno, kakšne lastnosti ima določen tip moškega ali ženske, če sta seveda samo prijatelja in se srečata le občasno. Ko pa pride do razmerja, pa bodi pozoren/a. V nadaljevanju si preberi, katerim karakterjem se je bolje izogniti, zato da ne ostaneš sam/a z zlomljenim srcem.

 

Zadržan tip 

 

Slab znak je, če se oseba ni sposobna spustiti v razmerje samo s tabo. Ena možnost je, da ni prepričan/a v čustva, ki jih ima do tebe. Všeč si mu/ji sicer, a ni prepričan/a, da želi biti samo s teboj. Boji se, da če se odloči biti s tabo, da bo s tem izgubil/a priložnost biti z nekom, ki je mogoče boljši kot ti. Zaslužiš si nekoga, ki se točno zaveda kaj čuti do tebe.  Druga možnost pa je, da te izkorišča, največkrat za seks. 

 

Jezen tip 

 

To so ljudje, ki se razburijo že zaradi povsem nepomembne stvari. Če stalno kriči nate ali če vsako stvar, ki jo storiš, obsodi, potem je to povsem nesprejemljivo. Torej, če ni zmožen/a reševati konfliktov na pravi način, potem je najbolje, da se mu/ji čimprej umakneš.

 

 

Vedno te zavrača

 

Vedno si predmet spotike in šal, pred drugimi se norčuje iz tebe ter te zavrača. Ne ukvarjaj se z nekom, ki te daje v nič in te ima za manjvrednega/manjvredno. Sam/a mogoče tega sploh ne opazi in se večkrat opraviči, da gre le za nedolžno šalo. Glede na to, da tebe to prizadene, on/a pa s tem početjem ne preneha, razmisli, če si res želiš biti z nekom, ki te stalno zavrača.

 

Nekomunikativni tip 

 

Komunikacija v razmerju je pomembna. Znak za alarm je, če ne želi govoriti s tabo. Vsak mora biti namreč sposoben izražati svoja čustva ter jih povedati, mora pa biti tudi sposoben/a reševati konflikte s pogovorom. Ne bodi nesrečen/a z nekom, ki se ne bo pogovarjal/a s teboj, pa naj bodo to čisto običajne stvari (npr. kako je bilo v službi, kaj je jedel za kosilo, ...)

 

Nasilen tip 

 

Nasilje je popolnoma nesprejemljivo. Ja, res je, da moramo ljudje odpuščati. Vendar ko privede do nasilja, potem je čas, da razmisliš, ali je to res nekdo, s katerim želiš preživeti vse življenje. Poišči nekoga, ki te bo spoštoval in ki ne bo dvigoval roke nad teboj. Če se želiš rešiti nasilneža, a te je strah, potem poišči nekoga, ki ti je blizu, se mu zaupaj in ga prosi za pomoč. Zaslužiš si več kot to!

 

 

Nezadovoljen tip 

 

Obstajajo ljudje, ki konstantno primerjajo svoje partnerje z drugimi osebami, pa naj bodo to bivše ljubezni ali prijatelji.  Veš čas imaš tako občutrek, da ti nisi dovolj. Lahko se še tako trudiš, skrbiš za svoj izgled, se naučiš najbnovejših receptov, tej osebi bo vedno nekaj manjkalo, vedno bo našel/a napake. Uničuje tvojo samozavest in ob njem se počutiš grozno. Resnica pa je: problem ni v tebi, ti si krasen/a, on/ pa je se prej kot to!

 

 

Samozaljubljen tip 

 

Če je bolj zaljubljen/a  vase kot pa vate, potem spada v to kategorijo. S časom postanejo posledice narcisoizma še bolj vidne. Moški postane tako rekoč odrasla verzija najbolj priljubljenega najstnika v osnovni šoli. S takšnim človekom si težko srečen/a in se v nobeni točki ne počutiš dovolj ljubljeno. Kako bi se, če pa sebe postavlja na prvo mesto. 

 

 

Manipulativni tip 

 

Če imaš občutek, da manipulira s tabo in tvojimi čustvi, potem se je/ga čimprej otresi. Manipulatorji se pogosto spremenijo tudi v nadzorne čudake, zato se tem ljudem izogibaj, če želiš ohraniti svojo svobodno voljo in identiteto.

 

Ljubosumni tip 

 

Gre za osebo, ki je absolutno obsedena s tabo. Vedno mora vedeti, kje si, kaj počneš. Vedno želi biti s teboj, če pa ni, pa te stalno kliče. Na začetku ti je to morda prijetno, saj dobiš občutek, da te ima res rad/a in da mu/ji veliko pomeniš, toda v nekem trenutku bo prestopil/a mejo. Tvoj partner mora razumeti, da imaš še vedno svoje življenje in da ti mora v določenih stvareh zaupati. Običajno ljubosumje vodi tako daleč, da od tebe zahteva, da prekineš kontakte z vsemi moškimi prijatelji, četudi ve, da mu/ji ne predstavljajo nobene grožnje. Zato se izogibaj takih moških, saj z njim/njo zagotovo ne boš srečna.

 

 

 

  

Žal je tako, da mnogo moških in žensk partnerji z zgoraj naštetimi lastnostmi dejansko privlačijo, saj upajo, da ga/jo bodo sposobni spremeniti v idealnega partnerja. Res je, ljudje se spreminjamo in če je ljubezen res velika, potem morda celo uspe. A če tvoj partner, kljub tvoji slabi volji in žalosti, še vedno vztraja pri tovrstnem početju, potem ne dovoli, da se zatakneš v čudnem razmerju. Zberi pogum in sprejmi morda najtežjo odločitev v tvojem življenju.