LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Te NAPAKE so lahko USODNE, pri shranjevanju v HLADILNIKU pa jih počnemo VSI!

Zelo pomembno je, kako shranjuješ živila v hladilniku!
Ključne besede: nasvet, hladilnik, živila, hrana, trik, pokvarljivo
Večina ljudi po tem, ko prispe iz trgovine postavi stvari v hladilnik, ne da bi pri tem sploh razmišljali. No, bolje je, če se tega lotimo premišljeno. S tem namreč lahko prihraniš kakšen evro ali dva, saj se ti živila ne bodo tako hitro pokvarila. SADJE IN ZELENJAVO HRANIMO SKUPAJ Da bi imeli hladilnik čim bolj urejen, potem moramo obvezno ločiti sadje in zelenjavo, saj sadje povzroča hitrejše kvarjenje ostale hrane v hladilniku. Zrelo sadje namreč proizvaja etilen, ki pa poskrbi, da se hrana hitreje pokvari. MESO IN MORSKE SADEŽE IMAMO NA ZGORNJI POLICI HLADILNIKA Ta navada ima lahko precej hude posledice na drugo hrano v hladilniku. Zapomni si, da moraš šunko, hrenovke, sveže meso in morske sadeže shranjevati na najnižji polici. Če tega ne storiš, potem se zna zgoditi, da bo kri ali tekočina z mesa kapljala na druga živila spodaj, to pa jih bo okužilo s salmonelo ali drugimi bakterijami. VSE JE NEPREGLEDNO Velik problem pri shranjevanju živil je, da jih naložimo povsem brez sortiranja. Kupljene stvari, ki jih prinesemo iz trgovine samo naložimo v trgovino in potem naslednjič, ko se odpravljamo v trgovino ne dojamemo, da neko stvar mogoče že imamo, saj jo v neredu ne najdemo. NE RAZMIŠLJAMO O OSTANKIH HRANE Od odličnih obedov skoraj vedno ostane nekaj in potem mi vsi, da ne bi metali stran, ostanke lepo spakiramo in spravimo v hladilnik. A problem je, da jih ne zapakiramo dovolj dobro, pogosto pa na te ostanke še pozabimo. Ti izdelki so hitro pokvarljivi, zato je pomembno, da jih čim hitreje pojemo, v prvi vrsti pa že dobro zapakiramo. HLADILNIK JE PREPOLN Eden glavnih vzrokov, da se nam hrana v hladilniku precej hitro pokvari je ta, da zaradi prenatrpanosti hladilnika tudi temperatura postane previsoka. Razmišljaj o postavitvi hrane v hladilnik, saj je zelo pomembno, da mrzel zrak stalno kroži.