Quantcast
Radio1_v_zivo


POSLUŠALKA ANJA: "Tej klinčevi novoletni zaobljubi bom pokazala, da je NE rabim!"
OMG/WTF | 1. 1. 2018 14:37
Premisli, kakšne zaobljube si zadaš na začetku leta!
Ključne besede:     novoletna zaobljuba    novo leto    žalostno    anoreksija    bolezen    zdravje
Dekle si je zaobljubilo, da bo shujšalo! Potem se je zgodilo TOLE!

Poslušalka Anja se je na nas obrnila s prav posebno prošnjo, primerno ravno za čas, ko si ljudje zadajamo razne zaobljube za novo leto. Vedno si želimo stvari, kot so denar, ljubezen, potovanja po svetu, mogoče celo otroka. Zelo pogosta želja, predvsem deklet, je tudi, da bi izgubile kilograme in postale najlepše na tem svetu. A to so večinoma materialne stvari in stvari, ki prinašajo samo začasno srečno v tem življenju. In kaj si želi ANJA, da nas je prepričala, da objavimo njeno pismo?

TOLE JE ZAPISALA V ELEKTRONSKEM SPOROČILU:

"Drago leto 2018!

Letos ne bom tako skromna, kot sem bila preostala leta. Vedno sem si namreč zaželela, da bi končno spoznala ljubezen svojega življenja, zaobljubila sem se, da bom izgubila tistih nekaj »viška« kilogramov, da bom postala aktivna, da ne bom jedla sladkarij, da bom dobila novo službo, v kateri bom zares zadovoljna. In nikoli se vsaj polovica zaobljub ni izpolnila. Tudi v letu 2017 ne. Se pa je izpolnila ena stvar. Želela sem si izgubiti tistih nekaj preveč kilogramov. In sem jih. A preveč. Ko so enkrat začeli puhteti v zrak sem kar nadaljevala. Dokler situacija ni pričela postajati kritična in so me na to začeli opozarjati tudi družina, prijatelji in sodelavci. Kar naenkrat sem pristala v bolnišnici. Diagnoza: ANOREKSIJA. Spodbujali so me prijatelji in družina, zdravniki in psihiatri so mi poskušali pomagati na različne načine, a jaz sem kar vztrajala. In šele, ko je bilo že skoraj usodno sem pomislila: 'Pa kaj hudiča je narobe z mano?'.
Odločila sem se, da poslušam nasvete in se poberem. Da pokažem tej KLINČEVI novoletni zaobljubi, da je NE rabim! Uspelo mi je, sicer zelo počasi, vse skupaj je bilo precej naporno. Ampak sem uspela. In danes sem tukaj. Zdrava, kilogrami se počasi vračajo na mejo normalnosti. In potem je prišel december, ko sem pomislila, da bo čas za nove novoletne zaobljube. 
STOP, ne rabim jih. V novem letu si želim le nekaj: NAJ ostane vse tako, kot je bilo včasih. Naj mi nihče ne umre! Naj bom zdrava, zdravje je najbolj pomembno! Naj imam službo še naprej, saj mi nič ne manjka. Naj se ljudje začnemo bolj spoštovati in ljubiti ter pomagati drug drugemu in naj se trpljenje enkrat za vselej konča. Ničesar drugega, TO JE VSE!"


Njena zgodba je živ dokaz, da je zdravje najbolj pomembno. Zdravje tebe in tvojih bližnjih. Če imaš zdravje, potem imaš vse!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del