Quantcast
Radio1_v_zivo


Poslušalka Urša: ''13-letni sin mi je rekel, da me ima POLN KU*AC in sem mu dala LEKCIJO!''
Viralno | 7. 12. 2017 11:13
Zadnji stavek nas je pošteno nasmejal! Je to recept za dobro vzgojo?
Ključne besede:     mama    pismo    sin    starši    spoštovanje
Mama je sinu Aneju na mizi pustila to pismo!

Biti starš je lahko precej naporno, predvsem, ko se le-ta približa najstniškim letom. Otroke je treba namreč pogosto opomniti, da so še vedno SAMO sinovi ali hčerke in da je starš tisti, ki odrasla oseba v družini in katerega je treba spoštovati. To se je zgodilo tudi SLOVENKI, ki se je odločila, da nam pošlje PISMO, ki ga je ravno pred dnevi pustila svojemu najstniškemu sinu.

Kot nam je razložila, jo je razjezilo, da je sin nikakor ni želel ubogati, piko na i pa je postavil z izjavo, da je on sedaj že dovolj star in da si služi svoj denar, zato mu ona nima več pravice ukazovati. Zatem pa je iz njegovih ust priletelo nekaj, česar od 13-letnega fanta ne bi pričakovala nikoli: ''Imam te poln ku*ac!'' S tem ji je stopil na živec in čas je bil za lekcijo!

Razmišljala je, kako bi ga postavila na realna tla in prišla na to genialno idejo. Napisala mu je sledeče pismo:Stroške je seveda razdelila na tri dele: na njen del, možev del ter na tretji, sinov del. Nato mu je objasnila še, kaj vse pride s samostojnostjo:Mi smo jo seveda povprašali, kako se je zgodba razpletla. In odgovor je bil naslednji:

"Najprej se je nekoliko upiral, a na koncu je le spoznal, da imam prav. Odločil se je, da se ne bo več bahal z odraslostjo. Vendar, en dan je mimo in spet se vede nekoliko bolj jezikavo. Ampak sem tudi jaz prišla do spoznanja, da je tudi on na koncu vendarle najstnik in da pač mora skozi to fazo."

Kaj praviš? Je to pravi način vzgoje?