Radio1_v_zivo


Hudo bolnemu 23-letniku so bili šteti dnevi ... Na dan svoje poroke pa je ŠOKIRAL celotno dvorano!
Ljubezen in odnosi | 10. 12. 2017 4:58
''Preden umrem, želim poročiti osebo, ki mi pomeni največ!''
Ključne besede:     poroka    bolezen    presenečenje    šok    smrt    življenje    diagnoza
Jack in Emma sta dala skozi težko življenjsko preizkušnjo

Fant po imenu Jack Kane si ni nikoli mislil, da bo nekega dne tako hudo zbolel, da mu bo ostalo le še nekaj tednov življenja. In ker bolezen ne izbira, se mu je ravno to zgodilo. 

Zaradi hudih bolečin v hrbtenjači je nemudoma obiskal zdravnika, ta pa je ugotovil, da ima raka ter ne bo več dolgo živel. 23-letniku se je sesul svet, a je vedel, da mora, preden umre, še nekaj storiti. 


Jack in Emma se poznata že 10 let, v zvezi pa sta 3 leta

Jack je bil takrat ravno v zvezi in imel je veliko željo, da bi se lahko enkrat s svojo izvoljenko poročil. Ker je vedel, da nima več dosti časa in so mu dnevi šteti, je v izjemno kratkem času zaprosil svoje dekle Emmo.


Emmo je zaročil kar v bolnišnici

Medicinske sestre je prosil le, da mu pomagajo iz invalidskega vozička, da bo šel na kolena in zaprosil svoje dekle tako, kot se šika.

''Svojo mamo pa sem prosil, da gre po prstan, saj nisem želel tratiti časa'' je povedal in jo v ponedeljek zaprosil ob prisotnosti mame, očeta in 4-letne hčerke Lole.


Jack, Lola in Emma

Vsi so se zavedali, da Jack nima več dosti časa, zato so pohiteli z organizacijo poroke in vsem, kar spada zraven ter v roku 8-ih dni vse izpeljali. 


Emma ponosno razkazuje zaročni prstan


''Vedno sem si želel poročiti z njo. Poznava se že 10 let, par pa sva zadnja 3 leta. Od dneva, ko sem jo prvič videl, sem vedel, da želim biti z njo za vedno!'' Je s solzami v očeh povedal fant, ki je bil obsojen na smrt.

Tri dni pred poroko pa ŠOK!

Tri dni pred poroko je Jack prijel klic svojega zdravnika. Obvestil ga je, da so opravili še nekaj raziskav in ugotovili, da se v njegovem telesu ne razvija rak, ampak bolezen imenovana optični nevromielitis ali devicova bolezen. Gre namreč za avtoimunsko bolezen, ki povzroči hudo vnetje hrbtenice in del živčevja, ki pa na srečo, v njegovem primeru ni bila smrtno nevarna.


Klic doktorja mu je spremenil življenje 

Najprej je novico sporočil svoji zaročenki, ki od šoka in predvsem sreče ni mogla zadržati solza. Odločila sta se, da bosta to neverjetno novico bližnjim zamolčala in jim jo sporočila šele na dan poroke - kot presenečenje!
''Na dan poroke je jokala cela dvorana!'' Se spominja Emma.


Med velikim sprejemom na poroki, se je Jack odločil, da spregovori par besed in vsem prisotnim oznani to veselo novico. Kar nekaj sekund je trajalo, da so vsi dojeli, kaj jim je dejansko povedal. Solze sreče so privrele na obraz vsakega svata in kaj kmalu je jokala cela dvorana. 


To je bil velik šok za vse, ki so mislili, da so Jacku dnevi šteti ...

Jacka je čakalo še zelo dolgo rehabilitacijsko obdobje in bo moral v bolnišnici preživeti še kar nekaj časa. ''Moje noge morda ne bodo nikoli več zmožne hoditi, a se ne bom vdal!'' Je dejal optimistično in bil hvaležen, da mu niso šteti dnevi ter bo lahko živel.


Jack in Emma na poročni dan

''Skupaj sva želela preživeti preostanek življenja in to, da ga bom izgubila me je spravljalo v obup. To je bilo nekaj najhujšega v mojem življenju - misel, da bom izgubila osebo, ki mi pomeni največ na svetu.''
Je povedala Emma v intervjuju in dodala:

''To, kar sva midva doživela v zadnjih nekaj tednih ne privoščiva nobenemu. Ta bolezen je ojačala oba in vedno si bova stala ob strani - ob zdravju ali bolezni.''