Quantcast
Radio1_v_zivo


POZOR: Če med vožnjo ob cesti opaziš tega OTROKA, mu NE USTAVI! Ko izveš zakaj, se ti bo naježila koža!
Zanimivo | 8. 12. 2017 4:35
Ženska je doživela nekaj, kar jo je na smrt prestrašilo!
Ključne besede:     cesta    trik    zločinci    zanka    kraja    zvijača
Lutka, ki spominja na otroka je past nepridipravov!

Zločinci so zmožni vsega in uporabljajo različne taktike, s katerimi bi ujeli žrtev in jo oškodovali. Policisti in Dars pravijo, da se največ vandalizma zgodi ravno ob cestah in na počivališčih, kjer je največ prometa. Triki, ki jih uporabljajo nepridipravi, pa niso več novost, a jim žrtve še vedno nasedejo. 

Opozarjajo, da je dobro, da so ljudje pozorni na dogajanje okoli sebe tako na cesti, kot tudi izven nje. Ni dobro, da ustavljajo vsakemu, ki maha ob cesti, razen, če niso res prepričani, da je nekaj narobe.

Seveda je prav, da se ustavi otroku, ki rabi pomoč in je v težavah, a nikar temu ne nasedaj prehitro. Če je čisto pri miru, ko ga nekaj časa opazuješ ali pokličeš, je čisto možno, da je zvijača. 

Žal, nepridipravov ne prepoznaš takoj, a previdnost ne bo odveč, sploh, če sta dogajanje in lokacija nekoliko sumljiva. 


Bodi pozoren, če ob cesti opaziš otroka, ki je sam ... Previdno se približaj z avtom in nikar ne izstopi iz njega, dokler nisi prepričan, da ne gre za lutko

Primer: Otrok na cesti!

Neka ženska se je sredi noči peljala proti domu, ko je v daljavi opazila, da nekdo stoji ob cesti. Upočasnila je vožnjo in videla obris otroka. Zaradi teme ni bila pozorna, da gre v resnici za lutko, ki pa je bila tam nastavljena z razlogom. 

Ustrašila se je, da gre za izgubljenega otroka, ki rabi pomoč in takoj je ustavila avto, stopila ven ter odhitela pogledati, če je z ''njim'' vse v redu.

Ko se mu je približala, je hitro ugotovila, da gre za lutko. Zatem se je ozrla k avtu in videla, da se mu približujeta dva zakrita moška. Imela je srečo, da je dovolj hitro reagirala, še pred njima stekla do avta in jima uspela pobegniti. Nemudoma je obvestila policijo in jim povedala zgodbo.Nepridipravi nastavijo ob cesti lutko, ki spominja na otroka in tako prisilijo žrtev, da ustavi avto ter ji skoči na pomoč

Policisti so ji povedali, da je imela neznansko srečo, saj gre za zvijačo nepridipravov, s katero žrtvi ukradejo avto in s tem posledično vse, kar je imela v njem


Ostali triki cestnih tolp: 

- Storilci ob cesti pustijo avto, v njem pa na sedežu lutko, ki spominja na dojenčka. Zatem prežijo na žrtev, ki bo ustavila avto in odhitela pomagati ''otroku''. Ko žrtev stopi iz avtomobila jo lahko pretepejo, okradejo ali ji odpeljejo avto z vsem, kar ima notri (prenosni telefon, denarnica, torbica ...)

- Na bencinskem servisu ali počivališču ne puščajte avta predolgo, sploh pa nekje, ker je precej sam in izpostavljen. Nepridipravi preluknjajo pnevmatiko in ko oškodovanec odpelje, kaj kmalu opazi, da je nekaj narobe. Storilci ves čas vozijo za njim in se nato ustavijo, da bi mu pomagali. Medtem, ko eden od storilcev pomaga žrtvi menjati pnevmatiko, tisti drugi iz avta pobere vse vredne stvari.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del