Quantcast
Radio1_v_zivo


Občina bo pomagala pri nakupu kombija
| 23. 11. 2017 9:21
Namesto ognjemeta 5 tisoč evrov Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske
Ključne besede:     Mestna Občina Velenje    Društvo paraplegikov JZ Štajerske    ognjemet    kombi
 Paraplegiki
Akcija zbiranja denarja za novi kombi se bo zaključila predvidoma konec januarja.

Na velenjski občini se bodo tudi letos odpovedali novoletnemu ognjemetu in zmanjšali število novoletnih sprejemov. Denar v višini 5 tisoč evrov bodo tako lahko namenili za projekt Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske »Kar me ovira – me motivira« za nakup novega kombija.

 

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je invalidska, nevladna in neprofitna organizacija s sedežem v Celju, ki deluje na območju 33 občin in združuje 132 ljudi s poškodbami hrbtenjače. Med člani društva so tudi 3-kratni paraolimpijski podprvaki, večkratni državni ekipni in posamični prvaki v košarki, kegljanju, ribištvu, atletiki, svetovni rekorderji… Društvo pomaga članom in drugim, ki so gibalno ovirani, pri premagovanju težke invalidnosti. Zanje izvajajo posebne socialne programe, v katerih lahko zadovoljujejo svoje osnovne in specifične potrebe, ki jih ne morejo nikjer drugje. Izvajajo usposabljanja za aktivno življenje in delo, nudijo prevoze, oskrbo s tehničnimi pripomočki, osebno asistenco, nego in fizično pomoč, programe za mladostnike s posebnimi potrebami, programe za starše in svojce, programe za ohranjevanje zdravja in druge rehabilitacijske programe.


Za potrebe članov društva vsako leto opravijo več kot 50 tisoč kilometrov prevozov. Z obstoječim devet let starim in dotrajanim kombijem, ki ga je društvo financiralo s projektom »Še vedno vozim – vendar ne hodim«, so opravili že več kot 400 tisoč kilometrov. Kombi je na voljo tudi drugim invalidskim in ostalim društvom.