Quantcast
Radio1_v_zivo


Razrešitve direktorja ne bodo mirno sprejeli
| 22. 11. 2017 17:38
Zaposleni v celjski bolnišnici podpirajo direktorja
Ključne besede:     Razrešitev    Franc Vindišar    Splošna bolnišnica Celje    Mateja Grat    zaposleni
 bolnica
Zaposleni v celjski bolnišnici so danes izrazili podporo direktorju Marjanu Ferjancu.

Franc Vindišar, strokovni direktor SB Celje
PRENESI DATOTEKO
Razrešitev je neutemeljena.
Mateja Grat, predsednica Fidesa v SB Celje
PRENESI DATOTEKO
Člani Sveta zavoda delajo v škodo bolnišnici.

Na zboru delavcev Splošne bolnišnice Celje so danes zaposleni še enkrat podprli direktorja Marjana Ferjanca. Tega so na seji Sveta zavoda prejšnji teden razrešili, zaposleni pa so prepričani, da gre za politično odločitev.  Predlog za razrešitev direktorja Marjana Ferjanca mora zdaj potrditi še vlada. 

 

Kot je povedala predsednica Fidesa v celjski bolnišnici Mateja Grat,  člani Sveta zavoda s svojim ravnanjem škodijo bolnišnici. Dejala je, da so člani Sveta zavoda na osebni ravni diskreditirali ljudi, ki so dobro delali. Njihovo nadaljnje delovanje pa je zaradi politike preglasovanja onemogočeno.

 

Člani Sveta zavoda niso upoštevali ne mnenja bolnišničnih sindikatov in ne mnenja   strokovnega sveta. Tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je zadnje tri mesece za predstavnike bolnišnice nedosegljiva.  Če bo vlada potrdila razrešitev  Marjana Ferjanca, bodo odstopili vsi člani strokovnega sveta in predstojniki oddelkov.  Vse zdravstevne ekipe pa bodo decembra začele delati le 40 ur na teden.

 

Strokovni svet bolnišnice sicer vladi predlaga, da zamenja člane Sveta zavoda, ker ne delujejo v korist bolnišnice, zavirajo njen nadaljnji strokovni razvoj in z vsem svojim početjem povzročajo škodo bolnikom.