Quantcast
Radio1_v_zivo


Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč
| 17. 11. 2017 12:47
V Celju pripravljajo delavnico za dijake
Ključne besede:     Mladi    vozniki    Ljubečna    Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč
 avto
Mladi vozniki bodo na Ljubečni lahko poglobili svoje vozniško znanje.

V nedeljo obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Geslo letošnjih mednarodnih aktivnosti je poziv k zmanjšanju smrtnih žrtev in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah za polovico do leta 2020. V Sloveniji bodo aktivnosti izvedli pod sloganom »V poklon življenju«.


 

V Celju bodo aktivnosti pripravili v soboto v Centru varne vožnje ZŠAM Celje na Ljubečni, kjer pripravljajo celodnevno delavnico. Mladi vozniki bodo na delavnici imeli priložnost poglobiti svoje vozniško znanje. Z aktivnostmi bomo začeli ob 10. uri, ko bo mlade voznike nagovoril Elvis A. Herbaj s Policijske uprave Celje in jih opozoril na pasti, ki jih kot mlade voznike vsakodnevno čakajo  na cestah. Sledila bo interaktivna delavnica, ki jo bo vodil predstavnik Zavoda Vozim. Delavnica bo dijake spodbudila k razmišljanju o tem, kakšen je dober voznik, kaj vse voznikom odvrača pozornost s ceste ter kaj lahko kot vozniki sami naredimo za svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu.

 

Ob 12. uri bodo predstavniki ZŠAM v teoretičnem sklopu  usposabljanja  dijake opozorili na prilagoditev hitrosti vožnje  spremenjenim vremenskim pogojem, predstavili pomen  ustreznih pnevmatik in drugo. 

 

0b 13.30 uri čaka mlade voznike praktični del usposabljanja na poligonu. Dijaki  se bodo seznanili s tehnikami zaviranja na različnih podlagah in preizkusu pravilne vožnje z ustrezno varnostno razdaljo. 

 

Z aktivnostmi želijo prispevati k temu, da  bi  mladi   poglobili pomen odgovornega ravnanja v cestnem  prometu.   Od  leta  2009  je namreč  na območju Policijske uprave Celje  umrlo  40  udeležencev  v prometnih nesrečah, starih  od  15 do 25 let. 

 

Po končanih aktivnostih se bodo umrlim v prometnih nesrečah poklonili pri spominskem obeležju v Celju.

 

 

 

Z aktivnostmi želijo sicer doprinesti,  da  bi  mladi   poglobili pomen odgovornega ravnanja v cestnem  prometu.   Od  leta  2009  je namreč  na območju Policijske uprave Celje  umrlo  40  udeležencev  cestnega  prometa  starih  od  15 do 25 let. 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del