Radio1_v_zivo


NIKOLI več ne uporabljaj telefona med POLNJENJEM! To dekle je doživelo nekaj, kar MOČNO obžaluje!
OMG/WTF | 16. 11. 2017 11:45
Mama obžaluje trenutek, ko je hčeri kupila telefon
Ključne besede:     telefon    polnjenje    kabel    nevarno    opekline    poškodbe    telefoniranje    uporaba
Ne telefoniraj medtem, ko se telefon polni, saj je tvegano!

Vsi se zavedamo, da je uporaba mobilnih telefonov škodljiva, a nikoli do te mere, da bi na človekovem telesu dejansko povzročila poškodbe. Strokovnjaki pravijo, da so takšni primeri, ko telefon poškoduje človeka zelo redki, a niso ravno nemogoči. Ljudje brezskrbno spijo s telefoni ob glavah, jih polnijo medtem, ko telefonirajo in se ne zmenijo za poškodovane kable polnilcev - vse dokler ne pride do težav, kot v primeru mlade najstnice Gabbie, ki ne bo nikoli več telefonirala medtem, ko se bo telefon polnil. 

Mama se čuti krivo, da je hčeri kupila telefon

Mama je hčeri kupila nov mobilni telefon in si nikoli v življenju mislila, da bo to odločitev močno obžalovala. Tako kot vsak najstnik, je tudi 13-letna Gabbie ure in ure preživela na telefonu ter nikoli do tistega trenutka pomislila, da bo dobila zaradi njega takšne poškodbe. Nekega dne, ko je veselo klepetala s prijateljico, je začela kričati in klicati na pomoč. Mama je odhitela v njeno sobo in zagledala prizor, ki si ga sprva ni znala razložiti. 

''Zagledala sem hči, ki komaj diha in ima čisto opečen vrat!'' Je povedala mama.Gabbie je namreč telefonirala medtem, ko se je telefon polnil. Največja verjetnost je, da je bil kabel poškodovan in s tem, ko se je dotaknil njene ogrlice je prišlo do nekakšnega stika, ki je povzročilo opekline po njenem vratu. Strokovnjaki pravijo, da so takšni ekstremni primeri zaradi poškodb z mobilnim telefonom redki, a se zgodijo. Družba, ki je izdelala mobilni telefon je poravnala vse stroške, da je bila deklica primerno zdravstveno oskrbljena.Gabbie se je rana zacelila, a je brazgotina ostala.


Esktremni primeri, ko je telefon poškodoval človeka niso pogosti, a se dogajajo.