Quantcast
Radio1_v_zivo


Zimska služba pripravljena
| 13. 11. 2017 11:22
V Mariboru aktivnosti potekajo že mesec dni
Ključne besede:     Zimska služba    Nigrad    MOM
Enote, ki so v stalni pripravljenosti, bodo s pluženjem začele, ko bo na glavnih cestah zapadlo do 10 centimetrov snega.
Enote, ki so v stalni pripravljenosti, bodo s pluženjem začele, ko bo na glavnih cestah zapadlo do 10 centimetrov snega.

Mariborski štab zimske službe je  dobro pripravljen, aktivnosti potekajo že mesec dni. Mestna občina je v ta namen rezervirala milijon evrov. 

Vodja mestnega urada za komunalo in promet Vili Eisenhut je  povedal, da bodo v primeru, če bi bili stroški višji, te morali pokriti z ustreznimi proračunskimi prerazporeditvami. To se jim je primerilo lani, ko jih je nekoliko bolj ostra zima stala 1,4 milijona evrov, sicer pa v povprečju milijon evrov zadošča potrebam zadnjih let.

"Zimsko službo bomo tudi letos zagotavljali z Nigradom in njegovimi podizvajalci za nekatere zunanje lokacije, medtem ko bo za pločnike in podobne površine skrbela Snaga," je dejal Eisenhut in povedal, da so lanske stroške vsem izvajalcem že poplačali.

Po besedah Jožeta  Planinca, vodja zimske službe pri Nigradu, so v zadnjih tednih že izvedli pregled vseh plužnih enot, za začetek sezone pa imajo na zalogi okoli 600 ton soli in 700 kubičnih metrov posipnega peska. Program izvajanja zimske službe je, kot je dodal, usklajen z zahtevami krajevnih skupnosti in mestnih četrti, za izvajanje del pa bo letos na voljo 80 plužnih enot in 150 delavcev.

V izvajanje zimske službe je vključen tudi mestni režijski obrat, ki bo sodeloval pri ročnem čiščenju na dogovorjenih lokacijah. "Enote, ki so v stalni pripravljenosti, bodo s pluženjem začele, ko bo na glavnih cestah zapadlo do 10 centimetrov snega, kriterij za ostale ceste pa je do 15 centimetrov," je še spomnil vodja mariborske zimske službe.

 

Mariborska občina pa bo občanom tudi letos zagotovila sol za posip. Na sedežih mestnih četrti in krajevnih skupnosti bodo tako v času zimske sezone lahko ob predložitvi osebnega dokumenta dobili 20 kilogramov soli pri čemer morajo s sabo prinesti ustrezno posodo. Ob tem občane tudi naprošajo, da v času padavin, če je to le mogoče, odstranijo svoja vozila z javnih površin in tako zimski službi omogočijo lažje in bolj učinkovito čiščenje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del