Quantcast
Radio1_v_zivo


V Kranju konec tedna najboljši plezalci na svetu!
| 8. 11. 2017 12:11
Kranj bo 11. in 12. novembra prizorišče 22. finalne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti.
Ključne besede:     Kranj    Zlato polje    plezanje    Janja Garnbret    PZS
Arhiv Svetovni pokal v športnem plezanju, Kranj

Kranj bo 11. in 12. novembra prizorišče 22. finalne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti. Med 126 prijavljenimi tekmovalci iz 22 držav bo tudi 20-članska slovenska ekipa na čelu z Janjo Garnbret, že drugo leto zapored skupno zmagovalko v težavnosti in kombinaciji. Ob odličnih rezultatih naše reprezentance v letošnji sezoni in bogatem spremljevalnem programu z uvodnim predavanjem Adama Ondre se obeta pravi športnoplezalni spektakel.
Svetovni pokal v športnem plezanju 2017, ki ga Planinska zveza Slovenije (PZS) organizira pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), se bo že tradicionalno sklenil v dvorani Zlato polje v Kranju. "Prijavljenih je 126 tekmovalcev iz 22 držav, še več kot lani. Na štartni listi je 56 deklet in 70 fantov," je razkril vodja svetovnega pokala Kranj 2017 Tomo Česen ter predstavil tekmovanje in urnik.
soboto, 11. novembra, se ob 8. uri začnejo kvalifikacije moških, ob 13. uri sledijo kvalifikacije žensk, isti večer ob 20. uri bo polfinale. Nedelja, 12. novembra, je rezervirana za finale z začetkom ob 16.45. "Računam na močno podporo gledalcev. V ženski konkurenci imamo že našo zmagovalko v skupnem vrstnem redu tako v težavnosti kot tudi v kombinaciji, pri moških pa imamo še vedno možnosti za osvojitev kolajne v skupnem vrstnem redu. Slovenska reprezentanca je na domači tekmi kot vedno zastopana z nekoliko več tekmovalci in upam, da je to zadosten razlog, da bo prišlo v dvorano dovolj gledalcev in bo vzdušje pravo, kot vedno," je še dodal Česen.

"Tudi letos dajemo poseben poudarek spremljevalnemu programu, ker želimo, da je tekma svetovnega pokala v Kranju pravi plezalni praznik. Začnemo že v četrtek s predavanjem vrhunskega plezalca Adama Ondre in kratko predstavitvijo dobrega sodelovanja med Slovenijo in Češko na področju planinstva in športnega plezanja. Bogat celodnevni sobotni spremljevalni program bo namenjen otrokom oziroma družinam. Tako v soboto pred polfinalom kot v nedeljo pred finalom si bo mogoče ogledati vrhunske filme s Festivala gorniškega filma. Posebno povabilo velja za sobotno dogajanje, kjer bo tudi veliko vrhunskega plezanja. In ne pozabite si pravočasno zagotoviti vstopnic, ker je velika verjetnost, da bo tudi letos finalna tekma razprodana. Se vidimo v Kranju," je povabil generalni sekretar PZS Matej PlankoVstopnice so na voljo na sedežu Planinske zveze Slovenije v Ljubljani ter na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletu, s posebnim popustom za člane PZS. Če ne bodo razprodane, bo nakup mogoč tudi ob vhodu v dvorano Zlato polje.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del