Quantcast
Radio1_v_zivo


Na Gospodarskem razstavišču Vse za dom
| 7. 11. 2017 7:52
Od srede do nedelje dva sejma pod skupnim sloganom Vse za dom!
Ključne besede:     sejem Dom    sejem Ambient    Gospodarsko razstavišče
Arhiv sejma Ambient

Na sejmu pohištva in notranje opreme 28. Ambient Ljubljana ter 2. Domu Plus, ki predstavlja ponudbo stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike ter montažnih hiš, se predstavlja 186 podjetij iz 13 držav. Oba sejma dopolnjuje spremljevalni program, ki skuša najširši javnosti na sejmu Ambient Ljubljana približati pomen oblikovanja v kulturi bivanja, na sejmu Dom Plus pa z brezplačnimi svetovanji in predavanji neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in EN SVET – Eko sklada odgovoriti na vprašanja glede trajnostne gradnje, izbire energentov oziroma načina ogrevanja, pridobivanja nepovratnih sredstev, bivalnega ugodja in odprave nevšečnosti, kot sta vlaga in plesen idr.

Gospodarsko razstavišče že nekaj let aktivno razvija projekte, ki spodbujajo razvoj pohištvene industrije in oblikovanja pri nas. Letos so pripravili že 8. razstavo in borzo Top ideje, na kateri predstavlja svoje sveže oblikovalske ideje 24 mladih ustvarjalcev, kar je največ doslej. Pokrovitelja projekta sta mömax in Lesnina XXL. Pred tremi leti so uvedli še brezplačno arhitekturno svetovanje Top arhitekt in Posebnega gosta Ambienta. To je letos podjetje iz Italije Miniforms. Že dvanajst let pa Gospodarsko razstavišče po izboru posebne komisije za oblikovalske presežke med razstavljenimi eksponati podeljuje nagrade Top 5, ki si jih je mogoče ogledati na posebni razstavi.

Na ogled so še razstave RETROspekcije: poljsko oblikovanje na začetku XXI stoletja, Pohištvo in oprema iz druge roke Centra ponovne uporabe Ljubljana, na Mestni ploščadi pa so razstavljeni lesena samozadostna enota za začasno bivanje podjetja Permiz d.o.o. ter gradbeni in bivanjski produkti podjetja Žurbi team d.o.o.

Podrobnejši program obeh sejmov:
www.pohistveni-sejem.siwww.sejemdom.plus

Redna vstopnica za oba sejma znaša 9, znižana pa 7 evrov. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme sejemski katalog, v katerem so program sejma, razstavni program po dvoranah, seznam razstavljavcem in še druge sejemske vsebine.

Vstopnica HAPPY HOUR – 5 evrov: od srede do petka med 12. in 16. uro, sobota in nedelja od 16. do zaprtja (nakup in vstop v času Happy Hour)

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - predsedniške volitve | Volilna pravila - lokalne volitve | Seznam predvajanih del