Quantcast
Radio1_v_zivo


V soboto od Litije do Čateža
| 7. 11. 2017 7:45
31. popotovanje po Levstikovi poti: sobota, 11. november
Ključne besede:     Litija    Čatež    Levstikova pot    popotovanje    Zavod Levstikova pot
Zemljevid Levstikove poti

Start in registracija udeležencev: med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna! Registrirate se lahko cel dan, po zaprtju starta tudi na cilju na Čatežu pred vstopom na avtobus za vrnitev.
Prispevek za posameznike znaša 6,00 € in vključuje tudi dnevnik Levstikove poti, revijo Levstikova pot in ovratni trak z obeskom za ključe in mobilni telefon. 
Vozovnico za vrnitev s posebnim avtobusom lahko kupite samo ob registraciji na startu oziroma cilju pohoda. Skupni znesek je v tem primeru 10 €.
Promet: Med 5. in 10. uro bo na Trgu svobode, Valvasorjevem trgu, Jerebovi ulici in Levstikovi ulici v Litiji promet močno oviran. Za promet bo zaprt del Valvasorjevega trga in del Levstikove ulice. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena po delu Valvasorjevega trga in po Jerebovi ulici.
Parkiranje na startu: Parkirišča za osebna vozila bodo pripravljena ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Za avtobuse poskrbi organizator samo v primeru, da se skupina predhodno registrira in registracijo pohodnikov poravna pred prireditvijo.
Trasa poti: Litija (start in registracije) – Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska …
Severna pot: … – Grmade – Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu (22 km).
Južna pot: … Ježni Vrh – Vinji Vrh – Poljane – Gradišče pri Primskovem – Sevno – Zagrič – Razbore – cilj na Čatežu (21,5 km).
Razhodnja, osrednja prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež.

Avtobusni prevozi: S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej v Šentlovrenc. Avtobusni prevoz je zagotovljen izključno za registrirane udeležence prireditve. Registracijo lahko opravite tudi na cilju na Čatežu pred vstopom na avtobus za vrnitev.

Letos bodo ponudniki ob poti del svojega zaslužka namenili tudi za socialno ogrožene otroke v Podružnični šoli s prilagojenim program v OŠ Litija in tako otrokom vsaj malo polepšali življenje.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del