Tvoja JAJČKA si do danes zagotovo pekel/a napačno!
05. 11. 2017 ob 04:24
Manjkala ti je samo ENA malenkost!
Ključne besede: nasvet, jajčka, peka, zajtrk, uporabno
Vsi vemo, da so jajca vrsta jedi, pri kateri skoraj ne moreš zamočiti, ko jih pripravljaš. A kljub temu vedno znova zasledimo nasvete, ki naj bi se jih držali, ko jih pripravljamo. Sedaj sledi navodilo, kako pravilno speči jajce na oko in prepričan/a si lahko, da do sedaj tega nisi počel/a na pravi način.
Najboljši kuharji sveta so razkrili ključ do tega, kako jajce na oko peči pravilno. In nasvet je čisto preprost: uporabi pokrov! »Da bo vaše jajce spečeno popolno, potem imaš dve možnosti: po vrhu jajce polij nekaj olja ali pa še bolje, ponev v kateri pečeš pokrij s pokrovko. Vročina in para bosta tako poskrbeli, da bo povrhnjica jajca postala lepo zapečena, rumenjak bo še vedno popoln, beljak pa kljub temu lepo zapečen. Tudi Jamie Oliver počne to, saj: »Všeč mi je, ko spečem jajčka na oko na ta način. Okrog je jajček lepo hrustljav, znotraj pa mehek in odličnega okusa!«