Quantcast
Radio1_v_zivo


Sosedi onemogočajo delo
| 16. 6. 2010 16:42
Novomeški humanitarni center čaka na dovoljenje
Ključne besede:     humanitarni center    Novo mesto    RK
center
Humanitarni center bi že lahko služil svojemu namenu, če...

Mojca Špec Potočar, predsednica RK Novo mesto
PRENESI DATOTEKO
o težavah z odprtjem humanitarnega centra

Novomeški Rdeči križ je na Drski odkupil stavbo nekdanje Mercatorjeve trgovine in pripadajoče zemljišče. Stavbo so obnovili in zdaj je že nekaj časa vse pripravljeno za odprtje humanitarnega centra. V njem je nova in sodobna razdelilnica hrane, več prostora za svetovanje, izobraževanje in različne delavnice, velika sejna soba in celo ena garsonjera za deložirance. Toda vrata ostajajo zaprta zaradi sosedov, pravi Mojca Špec Potočar. Stanovalci sosednjega bloka so namreč na tem zemljišču parkirali svoje avtomobile. Že zdavnaj bi lahko sami odkupili to zemljišče, pa niso pokazali interesa.

Zdaj tožijo novomeško upravno enoto, ki naj bi protizakonito izdala gradbeno dovoljenje. Dvakrat so tožbo že izgubili, zdaj je zadeva na Upravnem sodišču. Špec Potočarjeva upa, da bo tudi to sodišče sodilo njim v prid, saj so vse delali na svojem zemljišču.

Danes so nove prostore humanitarnega centra pokazali tudi predstavnikom krajevnih organizacij RK, pa tudi županu Alojziju Muhiču. Slednji namreč išče rešitev, ki bi zadovoljila sosede in omogočila delo humanitarnemu centru. Kot pravi Špec Potočarjeva, so del pripadajočega zemljišča pripravljeni prodati občini, da bi lahko uredila vsaj nekaj parkirišč za nezadovoljne sosede.