Quantcast
Radio1_v_zivo


Čarovnice v Rovih pod starim Kranjem
| 19. 10. 2017 7:15
Noč čarovnic za otroke in odrasle
Ključne besede:     rovi pod Kranjem    čarovnice    noč čarovnic    slepa ulca    maskiranje
Arhiv Noč čarovnic

Vsako jesen se konec oktobra v Rove pod starim Kranjem zatečejo čarovnice. Otroke vabijo v pravljični svet, odrasle pa prestrašijo do kosti. 
Noč čarovnic za otroke, ki jo je lansko leto obiskalo več kot 1900 navdušenih obiskovalcev, se bo letos odvijala že osmič. V čarobnem svetu se otroci učijo čarati, poslušajo pravljice in se prepustijo različnim čarovniškim vragolijam. Otroške čarovnice sicer izgledajo strah vzbujajoče, ob srečanju z otroki pa se jim otopli srce. A če otrok ne bo v rove, bodo čarovnice od same žalosti postale neskončno zlobne in bodo strašile naokoli po Kranju vse do naslednjega oktobra. Obisk dogodka, ki s svojo skrivnostnostjo naježi kožo in ganljivostjo, ki se dotakne tako otrok, kot njihove starše, je nepogrešljiv!

Termini: 20., 21., 22. ter 27., 28. in 29. oktobra, ob 16., 17. in 18. uri.
Vstopnice: na voljo v Kranjski hiši. Na dan prireditve le pred vhodom v Rove pod starim Kranjem od 15.00 ure. Cena: 5€ (otroci) in 8€ (odrasli). Predstava je namenjena otrokom starim od štiri do deset let. 

Noč čarovnic za odrasle – Slepa ulca

Tretjič zapovrstjo groza vabi v Rove pod starim Kranjem tudi odrasle. V Kranju so neznano kam začeli izginjati ljudje in vedno več sprehajalcev ob reki Kokri je pričalo o zelo nenavadnih videnjih. Kakšne sile so na delu v Kranju? Ali je Povodni mož le del slovenske folkloristike ali za vsem tem stoji nekaj več, nekaj globljega, bolj zagonetnega in strašljivega? Odgovori se skrivajo v iskalni akciji pogrešanih, prepuščanju lastni domišljiji in preizkušanju meja svojega poguma. Opozarjamo le: pazite, da ne pristanete v Slepi ulci!
Termini: 30. in 31. oktobra od 16. do 22. ure.
Vstopnice: na voljo v Kranjski hiši. Na dan prireditve le pred vhodom v Rove pod starim Kranjem od 15.00 ure. Cena: 10€. Vstop dovoljen starejšim od 14. let.

 

Maskiranje na Glavnem trgu

V torek, 31. oktobra od 15 ure dalje, se bo groza iz podzemlja preselila tudi na Glavni trg. Spretne maskerke bodo zainteresirane spremenile v strašno čarovnico ali zombija. Maskiranje odrasli 10€, maskiranje otroci 5€, brezplačne preproste poslikave otrok. Za maskiranje so potrebne predhodne prijave