Quantcast
Radio1_v_zivo


4 KRITIČNA LETA V ZVEZI: Če sta jih dala skozi, potem sta za skupaj!
Ljubezen in odnosi | 1. 11. 2017 11:41
Sta že dala skozi najsrečnejše leto?
Ključne besede:     ljubezen    odnosi    leta    razmerje    kritično    doba
Tretje leto velja za najtežje, a je v resnici najsrečnejše

Za uspešno razmerje sta vedno potrebna dva, ki se ljubita, spoštujeta, svoj čas namenita preživljanju drug z drugim in predvsem znata sklepati kompromise. Nič ni narobe, če pride do občasnih prepirov, ki pa jih znata rešiti s pogovorom in se nato, kot dva odrasla človeka tudi pobotati. Nekateri so mnenja, da močna ljubezen premaga vse ... Pa je res?

Pravijo, da obstajajo v razmerju štiri najbolj kritična razmerja, ki jih tisti pari, ki se resnično ljubijo lahko dajo skozi, drugače pa je zveza obsojena na propad.


PRVO LETO ~ Spoznavanje

Minilo je 12 mesecev odkar sta začela vajino razmerje in do sedaj je vse potekalo tako kot mora. V tem letu sta se dobro spoznala do te mere, da vesta, kaj vama ugaja in kaj ne. Nič ni narobe, če sta se že sprla - običajno so to malenkosti povezane z izpadi ljubosumja, pomanjkanjem časa, nestrinjanji in podobnimi začetniškimi ''forami''. Po enem letu par spozna, s kom je v resnici v razmerju, spozna, da to te osebe čuti zelo veliko ter si ne predstavlja življenja brez nje. Takrat je čas za nadaljevanje ljubezenske zgodbe ...


TRETJE LETO ~ Najsrečnejše leto 

Sedaj sta skupaj tri leta in preživela sta že zelo veliko. Morda sta se že poročila, naredila otroke ali celo kupila hišo, lahko pa sta še vedno bolj na ''izi,'' a se imata kljub temu noro rada. Skupaj sta dala skozi že kar nekaj stvari, potovanj, spoznala starše drug od drugega in že se počasi kaže ali sta za skupaj ali ne.

Dober znak je, da sta sedaj začela razmišljati o skupni prihodnosti in že načrtujeta, kaj vse bosta počela skupaj. Pripravljena sta na resne premike in to, da bosta življenje gradila skupaj vama ogromno pomeni. 

Veliko parov se po treh letih odloči za poroko, skupno življenje ali otroka. Nič hudega ni, če si gresta občasno na živce ali se vama zgodi, da sta začela razmišljati celo o tem ali sta res za skupaj. To je pač obdobje, ko pride do mešanih občutkov in če sta za skupaj ter je vajina ljubezen prava, jih bosta prebrodila. 


Pravijo, da so prva tri leta v razmerju najsrečnejša. 


PETO LETO ~ Najtežje in najbolj kritično obdobje

Ovekovečila sta peto leto vajine ljubezenske zgodbe in nastopili so prvi resnejši problemi, ki vama lahko ogrozijo zvezo in jo celo pripeljejo do razhoda. Seks ni več tako pogost kot na začetku, službene obveznosti so na prvem mestu, veliko dela imata z otroki, vse premalo imata časa drug za drugega. Skupaj sta zgolj samo zato, ker sta navezana in nimata časa ali volje, da bi delala na razmerju ter ga negovala. To so velikokrat razlogi, ki pripeljejo do varanja in iskanja popestritve drugje. 

Par, ki je kljub obveznostim, resnejšim življenjski težavam, pripravljen sodelovati skupaj, si prisluhniti in se pogovoriti, je na dobri poti, da mu v življenju uspe še marsikaj. To kar te ne ubije, te okrepi!


Če po petih letih zveze več ne čutita ljubezni, težav ne znata reševati skupaj in je prepiranje na vsakodnevnem ''meniju,'' potem je morda čas za razhod


SEDMO LETO ~ Dobre možnosti, da se skupaj postarata

Uspela sta prebroditi peto leto in prišla vse do sedmega. Skozi sta dala ogromno stvari, imata ogromno spominov, ki so lepi, žalostni, veseli, zanimivi, a jih cenita, saj so čisto vajini in se jih bosta vedno spominjala. Skupaj sta prebrodila marsikakšno težavo, ki ni bila vedno najlažja, a vama je uspelo. 

Po sedmih letih zveze čutita, da sta še bolj povezana in imata še vedno ogromno skupnih načrtov. Še vedno se rada objameta, gresta na potovanje, si vzameta čas zase in ne pozabita na posteljne aktivnosti. 

Kot par delujeta zelo dobro, imata skupne hobije, rada počneta podobne stvari, še vedno pa znata uživati tudi ločeno. Zaupanje je trdno in nikoli nimata ljubosumnih izpadov. O težavah se pogovorita in ji rešita takoj. V življenju imata večino stvari že popolnoma urejenih in v vsem se dopolnjujeta. Čeprav se zavedata, da v vajini zvezi ne bo vedno kot v raju, sta pripravljena na njej delati, saj se močno ljubita ter spoštujeta.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del