Quantcast
Radio1_v_zivo


Podelili so gazelo
| 6. 10. 2017 10:35
Savinjsko-zasavska gazela 2017 je podjetje Tehnos
Ključne besede:     Savinjsko-zasavska gazela    Tehnos    Dnevnik    Ograje Kočevar    Šotori Petre
 Gazela
V podjetju Tehnos so se razveselili prejete Savinjsko-zasavske gazele.

Družba Dnevnik je včeraj v Šolskem centru Celje razglasila četrtega finalista Slovenske gazele 2017. Za naziv Savinjsko-zasavske gazele so se potegovali preboldsko družinsko podjetje Ograje Kočevar, podjetje Šotori Petre z Vranskega, ki je bilo med nominiranci že lani, in žalski Tehnos, ki je tudi postal letošnja Savinjsko-zasavska gazela.


V Tehnosu izdelujejo mulčerje in druge kmetijske stroje pod lastno blagovno znamko ter izdelke za belo tehniko ter avtomobilsko in letalsko industrijo. Podjetje, ki ga vodi Anton Kisovar, je lani ustvarilo 12,8 milijona evrov prihodkov, kar je petino več kot leta 2015.  Tudi za letošnje leto napovedujejo 30 odstotno rast.


V podjetju je zaposlenih 98 ljudi, v hčerinskem podjetju pa jih je zaposlenih še 20. V Tehnosu izvozijo več kot 90 odstotkov svojih izdelkov.

 

Savinjsko-zasavska regija je sicer po številu prejetih zlatih gazel od leta 2001 najuspešnejša. V 16 letih izborov je v tej regiji namreč ostalo kar šest zlatih gazel, zadnja v letu 2014, ko je bila za zlato gazelo prepoznana Plastika Skaza. Prva zlata gazela prav tako prihaja iz te regije, saj je to postalo podjetje Engrotuš.