Radio1_v_zivo


Ti, TI, LUMP: O tem se moški največkrat ZLAŽEJO :)
Ljubezen in odnosi | 7. 10. 2017 11:46
"Kdo, ona? Ne, niti malo mi ni všeč!"
Ključne besede:     moški    laži
Nedolžne laži, ki jih izrečejo moški, da se izognejo "drami":

Moški in ženske znamo biti kot psi in mačke. Že najmanjša malenkost lahko sproži vojno in tega se zaveda večina moških. Zato si včasih, zato da bi bil mir v "bajti" preprosto privoščijo kakšno nedolžno laž. Z njimi si pomagajo v primerih, ko bi se želele izogniti morebitnemu godrnanju njihove boljše polovice. Te so najpogostejše:

 

"VSE JE V REDU"

 

 

Vsi lažejo, je rekel Dr. House, in z njim se strinjajo tudi psihologi. Čeprav se zdi, da to frazo najpogosteje uporabljajo ženske, pa nekatere študije kažejo, da kar 52% moških svojim partnericam ne pove razloga za slabo počutje. Ne želijo začeti razprave, za katero menijo, da ne bo ničesar spremenila, ravno tako ne želijo izpasti šibki ali neuspešni.

 

"KDO, ONA? NE, NITI MALO MI NI VŠEČ"

 

Ali gre za njeno prijateljico, sestro ali samo žensko, ki sta jo skupaj srečala na zabavi – noben pameten moški ne bo priznal, da mu je všeč druga ženska. Logika je jasna: vedno bodo obstajale ženske, ki jim bodo všeč. To ne pomeni, da svoje partnerke ne ljubijo, temveč se samo pametno izognejo nepotrebnim izbruhom ljubosumja.

 

"GREM SAMO NA ENO PIJAČO"

 

 

 

Ena izmed najpogostejših moških laži (pa tudi slovenskih), ki pomeni – koliko bomo spili je odvisno od atmosfere. V to skupino sodijo tudi izgovori »Nisem preveč spil« in »Prijatelja sem moral odpeljati domov, zato sem tako pozen.«

 

"NE GLEDAM PORNIČEV"

 

 

Veliko moških domneva, da bi ženske motilo, če bi priznali, da gledajo pornografijo. Morda se niti ne zavedajo, da marsikatera tudi to počne na skrivaj :)

 

"LAŽI, KI VKLJUČUJEJO MOBITEL"

 

»Baterija se je izpraznila« ali »Nisem videl, da si klicala« ter »Ni bilo signala« - to so laži, ki jih moški uporabijo kadar slutijo, da jih na drugi strani čaka prepir ali ne želijo dati občutka, da so vedno na voljo.

 

"TI SI NAJLEPŠA ŽENSKA, KAR SEM JIH SPOZNAL"

 

 

 

V to skupino spadajo vse pretirane pohvale. Ko moški osvaja in želi biti pri tem tudi uspešen, bo uporabil vse možne superlative, da bo dobil žensko, ki mu je všeč.

 

"MAMA NI TAKO MISLILA!"

 

Odnos med mamo in partnerico je za moške pogosto sivo območje, v katerega se ne želijo vplesti. Zato bodo neljubo situacijo poskusili rešiti tako, da bodo obe strani pomirili in dejali, »da ona pa že ni tako mislila«, čeprav morda vedo resnico in slutijo, da je bila opazka žaljiva.

 

"NE ZANIMA ME SAMO SEKS"

 

 

Če moški v stavku uporabi besedo »seks«, četudi zapakira kot »Ne kličem zaradi seksa« ali »Ne zanimaš me samo zaradi seksa« - pomeni, da misli ravno to.

 

"NISI SE ZREDILA/NIMAŠ VELIKE RITI"

 

 

 

Četudi ženske trdijo drugače, v resnici ne želijo slišati, da so se zredile – takšno je moško razmišljanje. Zaradi tega pogosto ne povedo po resnici, saj se bojijo, da bo to vplivalo na počutje in samozavest njihove drage.