Quantcast
Radio1_v_zivo


Občina Ptuj nadaljuje projekt ureditve tržnice
| 3. 10. 2017 10:26
Ptuj je zeleno mesto
Ključne besede:     Ptuj    občina    tržnica
Evropski denar za projekt je  na voljo zdaj, zato se morajo izvedbe lotiti v čim krajšem času.
Evropski denar za projekt je na voljo zdaj, zato se morajo izvedbe lotiti v čim krajšem času.

Ptujski svetniki so na včerajšnji skupni seji delovnih teles razpravljali tudi o prihodnji ureditvi mestne tržnice in s tem povezanim nezadovoljstvom dela občanov zaradi načrtov poseka nekaj starejših dreves. Projekt so večinsko ocenili kot dober, zato bo mestna občina nadaljevala z njim ter si hkrati prizadevala za kompromis s civilno pobudo.

Župan Miran Senčar je spomnil, da je Ptuj že zdaj zeleno mesto, saj so samo v zadnjih letih posadili več kot 306 dreves. Ob tem je poudaril, da je evropski denar za projekt na voljo zdaj, zato se morajo izvedbe lotiti v čim krajšem času.

"Vedno so se mesta razvijala okoli trgov in tržnic. Današnja infrastruktura tega ne omogoča. Prenovljena tržnica je odgovor na te izzive," je dejal Senčar in spomnil, da je že zdaj zeleno mesto, saj so samo v zadnjih letih posadili več kot 306 dreves. Ob tem je poudaril, da je evropski denar za projekt na voljo zdaj, zato se morajo izvedbe lotiti v čim krajšem času.

Svetniki, člani odborov in predstavniki mestne občine so po njegovih besedah ocenili, da je predlagani projekt prenove tržnice odličen, in se strinjali, da je pomemben del prenove središča mesta, ki bo življenje v mestu postavil na nove temelje. Udeleženci seje so se večinsko strinjali, da s tem za mesto izjemno pomembnim projektom nadaljujejo po zastavljeni časovnici.

Kljub temu so se na mestni občini odločili, da se še enkrat v upanju, da dosežejo konsenz tudi s civilno pobudo, sestanejo z njihovimi predstavniki ter jim skupaj z arhitektom predstavijo celotno sprejeto rešitev za mestno tržnico.

Predstavniki civilne pobude, ki nasprotuje poseku sedmih dreves zaradi prenove ptujske mestne tržnice, so pred začetkom zadnje seje mestnega sveta prejšnji teden županu predali okoli 2600 podpisov občanov. Senčar je takrat dejal, da računa na kompromis, da drevesa ostanejo do izteka življenjske dobe, pozneje pa jih ne bi več nadomeščali, a si je zdaj očitno premislil.