Quantcast
Radio1_v_zivo


Podari svoj par
| 3. 10. 2017 5:37
ZPMS z Alpino že drugo sezono organizira dobrodelno akcijo zbiranja tople obutve za družine v socialni stiski "Podari svoj par"
Ključne besede:     Alpina    ZPMS    čevlji    obutev    pomoč    dražba
Foto Alpina

Podjetje Alpina v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije že drugo sezono zapored organizira dobrodelno akcijo zbiranja tople jesenske in zimske obutve za slovenske družine v socialni stiski. Akcija bo v podpori ambasadorjev biatlonca Klemna Bauerja in Miss Slovenije Maje Zupan potekala v mesecu oktobru, v vseh prodajalnah Alpina po Sloveniji. Alpina bo podarila tristo parov tople obutve iz prodajnega programa in jo skupaj z zbrano obutvijo ob pomoči Zveze prijateljev mladine Slovenije predala članicam ZPMS – društvom in zvezam iz celotne Slovenije na zaključnem dogodku na sedežu podjetja v Žireh. Drugo sezono akcije 'Podari svoj par' spremlja dobrodelna dražba tekmovalnih tekaških čevljev Alpina, ki so jih za projekt 'Podari svoj par' podarili najuspešnejši slovenski biatlonci Jakov Fak, Teja Gregorin in Klemen Bauer.

Družine in posamezniki potrebujejo pomoč – Alpina podarja tristo parov obutve

Bližajo se hladnejši dnevi, ko običajno kupujemo nova, topla oblačila in izbiramo med čevlji iz nove kolekcije. Bolnim, brezposelnim, družinam z nizkimi dohodki bo priprava na zimo velik izziv. »V Alpini tudi v letošnjem letu opažamo veliko povpraševanje posameznikov, družin in slovenskih dobrodelnih organizacij po obutvi,« ugotavlja direktor Bojan Gantar. "Odločili smo se, da družinam olajšamo stisko tako, da jim zagotovimo toplo obutev za vse družinske člane, zato bomo v ta namen prispevali tristo parov jesensko zimske obutve iz prodajnega programa Alpine," še dodaja. Hkrati pa k sodelovanju vabijo tudi vse, ki so pripravljeni pomagati. Skoraj vsak ima doma kakšen par čevljev, ki mu je premajhen, prevelik, ali mu ni všeč. In zakaj bi čevlji romali v smeti, če jih nekdo zelo potrebuje?

Zbirajo rabljeno, a še uporabno toplo obutev

V dobrodelni akciji 'Podari svoj par' zbirajo rabljeno, a še uporabno otroško, moško in žensko obutev, primerno za jesen in zimo. Obutev lahko posamezniki prinesejo v katerokoli prodajalno Alpina, najkasneje do 31. 10. 2017. Vso zbrano obutev bodo v žirovski tovarni očistili, popravili, če bo to potrebno ter ustrezno spakirali.

Vso zbrano obutev bo Alpina ob pomoči Zveze prijateljev mladine Slovenije predala članicam ZPMS – društvom in zvezam iz celotne Slovenije na zaključnem dogodku na sedežu podjetja v Žireh. Zveza prijateljev mladine Slovenije bo s svojimi članicami poskrbela, da bo obutev prišla v prave družine in k posameznikom, ki potrebujejo pomoč. »Veliko nam pomeni, da bodo družine, predvsem otroci, dobili kakovostno toplo obutev za zimo. Poskrbeli bomo za to, da bodo obutev prejele družine, ki pomoč resnično potrebujejo, in tudi posamezniki, ki se bodo po pomoč obrnili na nas preko obrazca na spletni strani Zveze prijateljev mladine Slovenije,« pojasnjuje Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS. Obrazec je dostopen na spletni povezavi: http://www.zpms.si/programi-in-projekti/socialni-in-humanitarni-programi/podari-svoj-par/.

Dobrodelna dražba

Za akcijo 'Podari svoj par' so svoj par vrhunskih tekmovalnih čevljev Alpina prispevali najuspešnejši slovenski biatlonci Klemen Bauer, Jakov Fak in Teja Gregorin.

Podjetje Alpina, organizator dobrodelne akcije 'Podari svoj par' bo čevlje vrhunskih športnikov namenilo za dobrodelno dražbo, ki jo v sodelovanju z Alpino in Združenjem neodvisnih radiev organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Zbrana vsota bo namenjena financiranju štipendijskega sklada ZPMS. Sklad je namenjen štipendiranju srednješolcev iz socialno šibkejšega okolja. Zbrane štipendije bodo mladostnikom omogočile brezskrbno šolanje na izbrani srednji šoli.

Izklicna cena za vsak par je 120€, kolikor znaša mesečna štipendija za enega mladostnika (štipendija za enega srednješolca za celo šolsko leto znaša 1.200€). Znesek se lahko zvišuje za najmanj 30€. Vsi, ki želijo prispevati, bodo ponudbe lahko oddali za vsak par čevljev posebej, vsak dan v času trajanja dobrodelne dražbe, med 2. in 5. oktobrom 2017, med 9. in 18. uro, prek telefonske številke 080 9880. Po 18. uri lahko dražitelji svoje zneske sporočijo na elektronski naslov drazba@zpms.si.