Quantcast
Radio1_v_zivo


Muzejski trg je zaprt za avtomobile
| 2. 10. 2017 9:52
Na okopih in na Muzejskem trgu velja nova prometna ureditev
Ključne besede:     Parkiranje    Muzejski trg    Na okopih    Celje    Osrednja knjižnica Celje
 obnova
Parkiranje na območju Muzejskega trga ni več dovoljeno.

Obnova na območju dela Muzejskega trga pred Osrednjo knjižnico Celje in dela trga Na okopih, ki vključuje tudi povezovalno klančino mimo Stare grofije do Savinjskega nabrežja, je v zaključni fazi, zato je  1. oktobra na tem območju začel veljati nov prometni režim. Območje je zdaj namenjeno samo pešcem, izjemoma je vožnja dovoljena le za vozila za dostavo in za reševalna vozila. Parkiranje na območju za pešce ni več dovoljeno.

 

Dostop z avtomobili bo z Gosposke ulice na novo urejeno parkirišče Na okopih možen samo z dovolilnico in daljinskim upravljalcem za potopni stebriček. Daljinski upravljalci bodo na voljo od 10. oktobra dalje, zato bo do 1. novembra potopni stebriček spuščen. Po 1. novembru pa bo spuščen samo med 7. in 9.30 uro. V tem času bo dovoljen vstop vozilom za dostavo. Izven tega časa bo vstop vozilom dovoljen izjemoma za potrebe stanovalcev in dostave.

 

Stanovalci, ki imajo Na okopih in na Muzejskem trgu stalno prebivališče, bodo daljinske upravljalce lahko kupili v podjetju ZPO Celje, ki upravlja s parkirišči. Ostali, ki imajo na tem območju začasno prebivališče, bodo morali pred tem na celjski občini  pridobiti dovoljenje.

 

Obnova Muzejskega trga, ki je stala približno milijon evrov, je tako večinoma  končana. Na območju  Muzejskega trga in dela trga Na okopih so obnovili celotno infrastrukturo in položili nove tlake. Namestili so novo urbano opremo in postavili novo razsvetljavo. Na območju od Pokrajinskega muzeja do krožišča v Gosposki ulici so prenovili vse komunalne vode. Osrednji prostor Muzejskega trga pred Staro grofijo  bo zaradi arheoloških najdb  še naprej zavarovan z ograjo.

 

Na zemljišču pred hišo na  Muzejskem trg 3 so ostali stari tlakovci, saj se na občini niso uspeli dogovoriti z lastniki, zato to zemljišče zaenkrat ostaja v zasebni lasti. To pomeni, da ga občina ne more urejati z javnim denarjem.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del