Quantcast
Radio1_v_zivo


7 vsakdanjih stvari, za katere nisi vedel, čemu služijo!
OMG/WTF | 26. 9. 2017 4:41
Ko boš to pogledal/a, ti bo vse JASNO :)
Ključne besede:     stvari    uporabno
Vsakdanje stvari, za katere ne vemo, čemu služijo ...

Skoraj vsak dan jih gledaš, a so ti nesmiselne, oziroma ne veš, čemu služijo, zato se niti ne ukvarjaš preveč z njimi. Tukaj je 7 vsakdanjih stvari, za katere ne vemo, zakaj obstajajo. Tukaj je razlaga.


1. Si že kdaj opazil to majhno železno ploščico na tvojem spenjaču?


 

Njegov namen je preprost: skoraj vsak spenjač ima dve funkciji! Bolj pogosta nastavitev omogoča bolj čvrsto spenjanje, in sicer ta metalni plošček poskrbi, da so papirji bolj tesno povezani. Če pa zavrtiš osnovno ploščo, bo spenjač pripravljen na bolj ohlapno spenjanje, pri katerem kasneje lahko enostavno odstraniš sponko.


2. Ali veš, kaj pomeni ta oznaka na spodnjem delu embalaže?Na spodnjem delu embalaže od kreme lahko velikokrat najdeš številke kot na primer: "6M", "12m" ali ""24M". Te številke predstavljajo življenjsko dobo izdelka po odprtju le-tega. Tako torej v zgornjem primeru na sliki, je krema uporabna 12 mesecev po odprtju embalaže.


3. Si kdaj opazil te črne pikice ob robu avtomobilskega stekla?Ta črni trak ima v bistvu 2 namena. Ščiti lepilo na zunanji strani stekla pred ultravijolično svetlobo in prekriva lepljeno površino, pike so samo zato, da je lepše videti.


4. Kaj pa ti neti na žepih pri kavbojkah?
Neti na žepih kavbojk služijo temu, da ojačajo kavbojke na šivih, kjer so navadno največje možnosti, da se strgajo.


5. Zakaj kečap Heinz vztraja pri tem dekorativnem številu "57" na sredini steklenice?


Heinz je razložil, da je to super točka na Heinz steklenici. Če z roko udariš po tej točki, bo kečap hitreje švignil ven iz steklenice. Za ne udarjaj več po spodnjem delu steklenice, ampak po tej točki, kjer je ta cifra.


6. Si vedel, da ima pokrov od McDonaldsovega plastičnega kozarca več kot en namen?

 

Z njim lahko seveda zatesniš plastični kozarec, lahko pa ga uporabiš tudi kot podstavek, saj večina kozarcev "paše" v ta pokrovček.


7. Poglej svojo gumo od blizu. Ali veš, čemu služijo te izboklinice, ki so označene s puščico?Te izboklinice ti povedo, kako obrabljena je tvoja pnevmatika. Ko se profil pnevmatike zmanjša do te mere, da pride do iste višine kot izboklinice, potem pnevmatika ni več vozna.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del