Quantcast
Radio1_v_zivo


Na katerem prstu nosiš PRSTAN? To simbolizira TOLE!
WOW | 25. 9. 2017 5:34
Če nosiš prstan na kazalcu, pomeni, da si rojeni vodja
Ključne besede:     prst    prstan    osebnost
Na katerem prstu nosiš prstan?

Prst, na katerem najpogosteje nosiš prstan, razkriva o tebi več, kot si misliš. Pove nekaj o tvojem karakterju pa tudi o tvojih težavah. Na primer, prstanec ni rezerviran samo za ljudi, ki so poročeni ali zaročeni, ampak v nekaterih kulturah predstavlja čistost in deviškost pred poroko. V kolikor prstane nosiš na več prstih, takrat to lahko kaže na kombinacijo osebnosti in simbolov v tebi - vsak predstavlja nekaj.


Na katerem prstu pa ti nosiš prstan? To pomeni tole:


PALEC

Če nosiš prstan na palcu, to kaže, da si zelo močna oseba. To prav tako razkriva, da imaš nekatere lastnosti moškega karakterja, poleg dominantnosti, uporništva in trme. 


KAZALEC

To odkriva, kako skušaš dobiti več moči, a si hkrati tudi nagnjen k histeriji. Če nosiš prstan na tem prstu, to simbolizira samozavest, liderstvo, ambicije in duhovnost. V nekaterih kulturah nošenje prstana na desnem kazalcu simbolizira zakonski jarem.


SREDINEC

Ta prst naj bi bil najboljši za nošenje prstana, toda če ga imaš prav na tem prstu, to kaže na to, da si samozavesten in da so tvoje odločitve dobre. Prstan na sredincu simbolizira ravnotežje, pravičnost, zakon in odgovornost.


PRSTANEC

Seveda ima ta prst glavno vlogo pri tem, da naznanja, da je nekdo poročen, zaročen ali svoboden navsezadnje. V nekaterih kulturah kaže tudi na "čistočo" posameznika, oziroma življenje v brez spolnih odnosov do poroke. 

Nekoč so ljudje verjeli, da skozi prstan prehaja živec, ki vodi naravnost v srce. Če nosiš prstan na tem prstu, pa nisi poročen ali zaročen, to kaže na to, da si zelo romantičen. Nošenje prstana na tem prstu simbolizira odnose, kreativnost in ljubezen do lepote. 


MEZINEC

Če rad nosiš prstan na mezincu, to kaže na to, da si zelo kreativna oseba in umetniška duša. Pravzaprav to simbolizira inteligenco, komunikativnost in dobro intuicijo.