Quantcast
Radio1_v_zivo


UF! OH! AH! Pri TEJ starosti boš doživela najboljši orgazem v življenju
Ljubezen & seks | 22. 9. 2017 12:48
Številka te bo presenetila
Ključne besede:     ženske    orgazme    
Če si mlajša, te najboljši orgazmi še čakajo ...

Nova študija je razkrila, da ženske po 36 letu doživljajo boljše in pogostejše orgazme kot mlajše ženske. Raziskava je bila narejena na vzorcu 2.600 žensk s pomočjo aplikacije Natural Cycles, s katero lahko ženske preko meseca spremljajo svojo plodnost.

 

Udeleženke so najprej razdelili v tri skupine: v prvi skupini so bile mlajše od 23 let, v drugi stare od 23 do 36 let, v tretji skupini pa ženske starejše od 36 let. Vse tri skupine so spraševali o zadovoljstvu med seksom, kako pogoste in kvalitetne orgazme doživljajo ter kako privlačne se počutijo v svoji koži.

Če si mislil, da bodo o največjem zadovoljstvu med seksom in najbolj kvalitetnih orgazmih govorile pripadnice prve skupine, se motiš, saj je raziskava pokazala ravno nasprotno. Najpogostejše in najboljše orgazme naj bi imele prav ženske v tretji, najstarejši skupini.

 Seksolog dr. Ian Kerner, ki sicer ni sodeloval v tej raziskavi nad izsledki ni presenečen, saj po njegovih izkušnjah s številnimi pacientkami v starosti od 30 do 40 let, razlog za te rezultate tiči v tem, da ženske sedaj končno vedo, kaj jim med rjuhami najbolj ustreza, kaj vzburja in kako znajo svoje želje ustrezno skomunicirati s partnerjem.


 

Nivo ženskih hormonov je pri pripadnicah nežnejšega spola resda nekje na sredi 20-ih let, a to ni neposredno povezano z najboljšimi orgazmi. Občutki zadovoljstva niso tako močno povezani s hormoni kot so s tem, kako se ženska počuti psihično.

 

"Starejše ženske so pogosto v dolgotrajnih odnosih ali zakonu, ki je pozitiven, kar jim daje občutek zaželenosti in samozavesti, Mlajše ženske pa imajo po drugi strani ponavadi manj resnih partnerjev, zato lahko manj razumejo, kaj jim v spolnosti ustreza in, kaj ne. ’’ je pojasnil Kerner.