Quantcast
Radio1_v_zivo


Za FB-umor več kot 20 let zapora
| 20. 9. 2017 19:23
Olovec in Kovač obsojena za naklepni umor na grozovit način
Ključne besede:     Facebook umor    sodba    Aleš Olovec    Martin Kovač
Aleš Olovec in Martin Kovač na sodišču v Krškem med izrokom sodbe
Aleš Olovec in Martin Kovač med izrokom sodbe na sodišču v Krškem

Sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek
PRENESI DATOTEKO
izrek kazni
Odvetnik Dušan Medved
PRENESI DATOTEKO
o sodbi za Martina Kovača

Sodba v imenu ljudstva se je glasila – Alešu Olovcu enotna kazen 21 let in 11 mesecev zapora, Martinu Kovaču 20 let in 11 mesecev zapora, ker sta v noči z 12. na 13. februar letos kruto obračunala s 26-letnim prijateljem Andrejem Cekuto, mučenje snemala in neposredno predvajala po facebooku.


Obramba Aleša Olovca in Martina Kovača ni uspela prepričati sodnega senata v Krškem, da ni šlo za naklepni umor na grozovit način in nedovoljeno slikovno snemanje, kar jima očita obtožnica. Predsednica senata sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek je sledila obtožbi, da sta kriva za smrt Cekute, saj sta se zavedala, kakšne poškodbe sta mu prizadejala, pa mu nista pomagala. Sodnica je sicer upoštevala olajševalne okoliščine, da sta oba imela v neurejenih družinah težko otroštvo, pri Olovcu tudi nekaznovanost. Prav tako jima je do polnomočnosti sodbe podaljšala pripor, stroški postopka in nagrade odvetnikov pa bodo breme državnega proračuna.


Tožilka Mateja Roguljič je s sodbo zadovoljna. Ali se bo vseeno pritožila, bo še razmislila, saj je sama predlagala 25 let zapora za oba, ker meni, da sta za kaznivo dejanje oba enako kriva. Pritožbo pa je že napovedal Kovačev zagovornik Dušan Medved, ki je za obtoženega predlagal oprostilno sodbo. Meni namreč, da sodba ni pravična, da ni dokazov za naklepni umor, ker Kovač ni imel motiva zanj. »Fantje so se najprej zabavali in se snemali, bili so opiti, zaradi Cekutovih žaljivk je Olovec izgubil razsodnost. Kovač je delal, kar mu je narekoval Olovec."


Olovčev zagovornik Dušan Dornik pa se je novinarjem spretno izognil, zato ni znano, ali se bo tudi on pritožil, saj po njegovem prepričanju ni šlo za naklepni umor, ampak le za hude telesne poškodbe, za kar je kazen precej nižja.


Oba obsojena sta dejanje obžalovala.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del