Quantcast
Radio1_v_zivo


Mama kritizirala snaho, da slabo čisti svojo hišo, sin pa ji je zabil nazaj 'kajlo'
OMG/WTF | 22. 9. 2017 4:35
Ženske so bile včasih cenjene zaradi svojega dela v gospodinjstvu, vendar so se časi spremenili
Ključne besede:     mama    snaha    Clint Edwards    blog
"Moja žena ne čisti redno, a jo imam vseeno rad ..."

Clint Edwards je oče treh otrok in avtor popularnega bloga "Nimam pojma, kaj delam: Blog nekega očeta" (No idea What I'm doing: A Daddy Blog). Pravi, da se je že dolgo nazaj, sprijaznil z dejstvom, da njegova hiša nikoli ne bo brezhibno čista, vendar pa se njegova mama ni.Clint je opisal nedavni pogovor z njo na to temo, ko mu je prigovarjala, da njegova žena Mel ne čisti tako, kot je treba. 


Tako je prišlo do tega:

Pred nekaj tedni sem se pogovarjal s svojo mamo po telefonu, ko je rekla: "Te ne moti, ker tvoja Mel ne počisti hiše malo bolje?" Bila je sobota. Pospravljal sem posodo in iskreno povedano, nisem vedel, kaj naj ji rečem. Moja mama ni tega rekla iz hudobije ali iz česa drugega, bila je le radovedna.Nisem dobro poznal svojega očeta, a se spomnim njegovega nasveta glede izbiranja žensk: "Pridi v njeno hišo nenapovedano in poglej kako je v njej. Veliko lahko izveš o ženski na osnovi tega, kako skrbi za hišo."

Mislim, da je skrb moje mame glede čiste hiše čisto njen problem, saj s tem skuša izpolniti tisto, kar se je od nje pričakovalo v mladosti.Toda, gre za to, da jaz nisem razmišljal o čisti hiši, ko sem se poročil s svojo ženo.

Razmišljal sem o tem, kako rad slišim, če ima kaj povedati. Razmišljal sem o tem, kako se počutim zaradi nje. Razmišljal sem o tem, kako veliko se smeji, obožujem to. Razmišljal sem, kako je prikupna in obzirna ter se mi zdi, da bo popolna mama mojim otrokom.
Čez nekaj časa sem našel prave besede in ji končno rekel: "Nisem se poročil z njo zaradi čiste hiše, ampak zato, ker sem jo videl kot nekoga, s katerim bi lahko preživel svoje življenje."

Sam sem pospravil posodo v pomivalni stroj.

Kako je mama reagirala? Na začetku je bila tiho, saj je bil to malce šokanten trenutek tudi za njo. Na koncu je rekla: "No ... to je verjetno res bolj pomembno kot čista hiša."

"Da, tudi jaz mislim tako," sem rekel.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del