Quantcast
Radio1_v_zivo


Iz mariborskega letališča v Beograd
| 19. 9. 2017 10:26
Vzpostavitev nove letalske povezave?
Ključne besede:     Maribro    letališče    Beograd    nova    linija
 Letališče Maribor potrebuje redne linije
Letališče Maribor potrebuje redne linije

Belgijsko-slovenska družba VLM Airlines naj bi oktobra predstavila letalske povezave med Mariborom in Beogradom, navaja spletni portal exyuaviation.com. Prvi leti so predvideni za 9. oktober in naj bi potekali petkrat tedensko. VLM Airlines teh navedb še ni potrdila, je pa po pisanju portala večkrat namignila o povezavi s srbsko prestolnico.

 

Kot je povedal predstavnik za odnose z javnostjo pri slovensko-belgijski letalski družbi Yves Panneels, so ga omenjene informacije v javnosti presenetile, predvsem pa so prehitre za to, da bi jih potrdili. Ponovil je, da so v sestavljanju zimskega urnika in da so se za povezave z Mariborom pogovarjali z različnimi letališči, tudi beograjskim.

 

"Vendar so novice o omenjeni liniji še prehitre. VLM je tamkajšnje letališče obvestil o slotih, tako kot tudi številna druga letališča, a za zdaj dokončne odločitve še niso sprejete. Zato smo odgovorne že pozvali, da umaknejo novico s portala," je pojasnil Panneels.

 

Sicer pa so v letalski družbi že večkrat za letos napovedali vzpostavitev linij z Londonom, Berlinom, Hamburgom, Barcelono, Zürichom, Beogradom, Splitom in Podgorico na eni ter kitajskimi mesti Xian, Chongqing in Nanchang na drugi strani.

 

Zelo kratka vzpostavitev dveh letalskih linij družbe VLM Airlines, ki sta Maribor avgusta povezali z dalmatinskima Splitom in Dubrovnikom, je zadnji teden avgusta v skladu z napovedmi prenehala obratovati. Čeprav so v družbi takrat napovedali, da bo zimski urnik letenja znan že konec avgusta, za zdaj načrtov še niso razkrili.

 

VLM Airlines je sicer blagovna znamka pod katero letalske storitve skupaj razvijata belgijska družba SHS Antwerp Aviation in slovenska družba VLM Airlines, obe pa sta nastali pod okriljem nizozemske družbe SHS Aviation.

 

Družba SHS Antwerp Aviation je po lanskem propadu takratne družbe VLM Airlines prevzela del letal in vsa druga njena sredstva. Ta je nastala s pomočjo 60-odstotnega deleža nizozemskega in 40-odstotnega deleža kanadskih vlagateljev in upravlja tudi s slovensko družbo SHS Aviation, ki je preko Aerodroma Maribor najemnik mariborskega letališča.